Računalništvo, telefonija
15.09.2020 11:41

Deli z drugimi:

Share

Ameriški del poslovanja podjetja TikTok bo prevzel..

Družbeno omrežje TikTok bi v ZDA lahko rešilo podjetje Oracle.
Družbeno omrežje TikTok bi v ZDA lahko rešilo podjetje Oracle.

Ker je predsednik Združenih držav Amerike Donal Trump pred časom podpisal izvršni nalog, s katerim je uradno prepovedal kitajskemu tehnološkemu podjetju ByteDance delovanje v Ameriki, je to vložilo pritožbo na ameriško sodišče. S sodbo podjetje ByteDance dejansko želi razveljaviti odredbo ameriškega predsednika in s tem preprečiti, da bi prišlo do blokade njihovega zelo priljubljenega družbenega omrežja TikTok v Združenih državah Amerike. Ker pa naj bi prepoved začela veljati že v drugi polovici septembra, podjetju ByteDance ni preostalo drugega, kot da poišče primernega poslovnega partnerja, ki bo »prevzel« njegovo poslovanje na ameriških tleh.

Čeprav je bil sprva v igri celo Microsoft, se je podjetje ByteDance na koncu vendarle odločilo za Oracle. Pri tem večja omeniti, da Oracle ne bo dejansko kupil družbeno omrežje TikTok, ampak bo postalo zgolj njegov “zaupanja vreden tehnološki partner” na ameriškem trgu. Preden pa se bo to dejansko tudi zgodilo, bodo morale ta dogovor kot sprejemljivo rešitev potrditi tako ameriške kot kitajske oblasti. Spletne govorice s Kitajske pa kažejo na to, da bi njihova vlada raje ukinila družbeno omrežje TikTok v Združenih državah Amerike, kot pa ga predala ameriški korporaciji, saj bi tako njihova država popustila pritiskom uradnega Washingtona in se tako izkazala za “šibko”.

Kot možna rešitev je možen tudi prevzem tehnološke strani posla družbenega omrežja TikTok in s tem skrb za podatke, medtem ko bi algoritmi, ki upravljajo TikTok, ostali pod nadzorom podjetja ByteDance. O team, kaj sta se dejansko dogovorila podjetji ByteDance in Oracle pa bo znano kmalu. Prav tako bo kmalu znana tudi usoda družbenega omrežja TikTok v Združenih državah Amerike.


Prijavi napako v članku