Računalništvo, telefonija
11.09.2020 06:20
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ameriška vojska prvič preizkusila robotske pse

Ameriška vojska je navdušena nad robotskimi psi Ghost Robotics Vision 60 UGV.
Ameriška vojska je navdušena nad robotskimi psi Ghost Robotics Vision 60 UGV.

Robotika je v zadnjih nekaj letih močno napredovala. K temu je svoj delež že večkrat prispevala raziskovalna agencija ameriškega ministrstva za obrambo (Defense Advanced Research Projects Agency) v sodelovanju z raziskovalci ameriškega tehnološkega inštituta MIT (Massachusetts Institute of Technology). Nedavno pa je prišlo v ospredje še podjetje Ghost Robotics saj je za ameriško vojsko pripravilo namenskega robotskega psa z oznako Vision 60 UGV.

Inovativnega robotskega psa z oznako Vision 60 UGV pa je nedavno ameriška vojska preizkusila na letališču v puščavi Mojave. Ta je namreč izvedla vajo z robotskimi psi v sklopu programa ABMS, saj vojaki računajo na to, da bodo tovrstne robote v prihodnje uporabljali za odkrivanje potencialnih groženj ameriški vojski. Robotske pse bodo namreč uporabljali kot predhodnico pehote za raziskovanje terena in odkrivanje nevarnosti na bojišču, kot so vojaki v zasedi.

Prednost uporabe robotskih psov na bojišču je predvsem v tem, da se ti odlično znajdejo na vseh terenih in okoljih. To niti ne preseneča, saj so opremljeni z večjim številom senzorjev in radijskih sprejemnikov. Preden pa bodo robotski psi postali stalnica v ameriški vojski, pa bo ta morala seveda opraviti še veliko preizkusov na terenu.


Prijavi napako v članku