Procesorji
14.06.2013 13:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AMD FX-9590: Prvi procesor frekvence 5 GHz!

Podjetje AMD je za najzahtevnejše igričarje pripravilo 8-jedrni procesor s tržno oznako FX-9590, ki podatke preračunava z vrtoglavo frekvenco petih gigahercev. Novost se lahko pobaha še z naprednima tehnologijama »Piledriver« in »Turbo Core 3.0«.
Procesor AMD FX-9590 frekvence pet gigahercev je pisan na kožo najzahtevnejšim igričarjem!
Procesor AMD FX-9590 frekvence pet gigahercev je pisan na kožo najzahtevnejšim igričarjem!

Ker procesorske moči za najzahtevnejše uporabnike ni nikoli preveč, je podjetje AMD najavilo novega člana družine procesorjev FX, ki se lahko pobaha z najvišjo frekvenco delovanja doslej. Procesor s tržno oznako FX-9590 namreč preračunava podatke z vrtoglavo frekvenco petih gigahercev in ima na voljo kar osem procesorskih sredic. Zaradi izjemne zmogljivosti je novinec seveda kot nalašč predvsem za poganjanje računsko in grafično najzahtevnejših računalniških iger na osebnih računalnikih.

Izjemno zmogljivi procesor AMD FX-9370 se lahko pobaha še z naprednima tehnologijama »Piledriver« in »Turbo Core 3.0«. Tehnologija oziroma zgradba »Piledriver« omogoča enostavno in varno navijanje procesorja, medtem ko tehnologija »Turbo Core 3.0« poskrbi, da se frekvenca delovanja zmogljivih procesorskih jeder prilagaja trenutni obremenitvi sistema. Slednja kakopak pripomore k občutno manjši porabi dragocene električne energije.

Za nekoliko manj »zahtevne« ljubitelje računalniških iger je podjetje AMD pripravilo 8-jedrna procesorja FX-9370 in FX-8350 frekvence 4,7 oziroma 4,2 gigaherca. Procesor FX-9370 je opremljen s tehnologijama »Piledriver« in »Turbo Core 3.0«, medtem ko ima FX-8350 na voljo le »Turbo Core 3.0«. Novi izjemno zmogljivi igričarski procesorji podjetja AMD bodo na voljo v poletnih mesecih, njihova maloprodajna cena pa žal ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji

Prijavi napako v članku