Računalništvo, telefonija
08.06.2009 11:11

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis se je povezal z Extricomom

DISS postal distributer brezžične omrežne opreme izraelskega proizvajalca.
DISS postal distributer brezžične omrežne opreme izraelskega proizvajalca.

Podjetje DISS je sporočilo, da je Allied Telesis podpisal dogovor o partnerstvu z izraelskim proizvajalcem brezžične opreme za LAN-omrežja Extricom. Allied Telesis je s tem prevzel distribucijo, servisne storitve in podporo za Extricomove izdelke. DISS je kot zastopnik Allied Telesisa za Slovenijo tako postal tudi distributer za Extricomovo opremo.

Extricomova oprema temelji na inovativni arhitekturi Channel blanket namesto na tradicionalnem modelu brezžičnega LAN-a. Ta nov pristop omogoča, da vsaka dostopovna točka deluje na istem kanalu. S tem je v okviru vsakega kanala dosežena neprekinjena mobilnost brez zakasnitev zaradi preklapljanja med kanali. Rezultat tega je trdna in varna povezljivost brez motenj, podobna ožičenim omrežjem.

Allied Telesis bo z Extricomovo opremo razširil svojo ponudbo najnovejših omrežnih rešitev z združevanjem žičnih in brezžičnih tehnologij. Extricomovo opremo so sprva ponujali samo na Japonskem, vendar so se zaradi velike priljubljenosti odločili nabor izdelkov ponuditi na globalni ravni.

Med Extricomovimi izdelki, ki bodo na voljo distributerjem Allied Telesisa, so tudi LAN-stikala serije EXSW. Stikalo ima funkcijo PoE za napajanje brezžičnih dostopovnih točk prek etherneta. Serija EXSW omogoča vzpostavitev varnega omrežja in odkriva nezakonite dostopovne točke. Stikalo ne potrebuje nobene programske opreme, zato je njegova namestitev enostavna in prilagodljiva. Z njim je mogoče uporabljati ustrezne terminale WiFi ali Allied Telesisove kartice za brezžični LAN. Omogoča vzpostavitev univerzalnega omrežja, optimiziranega za brezžične glasovne komunikacije LAN. Integrirano ima tehnologijo TrueReuse za odkrivanje različnih dostopovnih točk v gosto posejanih okoljih in za izboljšanje pretočnosti na enem in istem kanalu. Serija EXSW podpira standard IEEE 802.11 a/b/g.


Prijavi napako v članku