Računalništvo, telefonija
21.02.2011 09:06
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Allerta inPulse: Programabilna ročna ura za zahtevne

Funkcionalnosti ročne ure Allerta inPulse si lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.
Funkcionalnosti ročne ure Allerta inPulse si lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.

Običajne ročne ure so dolgočasne. Pri njih lahko namreč uporabljamo le tiste funkcionalnosti, ki so že vgrajene oziroma prednameščene. To na srečo ne drži za najnovejši izdelek podjetja Allerta. Ročna ura inPulse je namreč polno programabilna. To pomeni, da lahko preko namenske programske opreme sami izdelamo program, ki ga potrebujemo. S programom lahko prevzamemo »nadzor« nad zaslonom OLED, povezavo Bluetooth, vibracijskim motorjem, gumbi in drugimi funkcijami ročne ure.

Ročno uro Allerta inPulse lahko povežemo z vsemi napravami, opremljenimi z vmesnikom Bluetooth. To vključuje osebne računalnike, prenosnike, pametne mobilne telefone ter celo belo tehniko in druge gospodinjske aparate. Novinec se odlično prilega operacijskim sistemom Android, Blackberry, MacOS, Windows in Linux. Komunikacija z napravami, opremljenimi z vmesnikom Bluetooth, je lahko celo dvosmerna.

Programabilna ročna ura Allerta inPulse slike prikazuje na na dotik občutljivem zaslonu z 1,3-palčno oziroma 3,3-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 96 x 128 točk. Za preračunavanje podatkov je zadolžen procesor ARM7 frekvence 52 megahercev, medtem ko lahko programe shranjujemo na pomnilnik kapacitete 32 kilobajtov. Brezžično povezovanje z napravami zagotavlja povezava Bluetooth 2.1 (L2CAP). Vgrajena baterija zagotavlja okoli štiri dni avtonomije.

Ročna ura Allerta inPulse žal ne bo ravno poceni. Trgovci onkraj luže bodo zanjo zahtevali okoli preračunanih 125 evrov. Novost naj bi na prodajne police ameriških trgovin zašla spomladi. Ročno uro Allerta inPulse bomo po vsej verjetnosti lahko preko svetovnega spletna naročili tudi mi.


Prijavi napako v članku