Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
11.12.2023 14:30
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali za ustvarjanje potrebujemo najboljše naprave?

Ali pa za večino zadoščajo naprave srednjega ali celo nižjega razreda?

Ideje se nam porodijo, ko najmanj pričakujemo. Ob kavi lahko ugotovimo, da si lahko poenostavimo določena monotona dela z enostavnimi skriptami za avtomatizacijo dolgočasnih procesov. Medtem ko pod tušem uprizarjamo serenádo, nam lahko v glavo skočijo besede za novo pesem. Ovekovečiti jih moramo takoj, drugače tvegamo, da bomo izgubili misel.

V tistem trenutku iščemo list papirja, ki je v preteklosti zabeležil ideje največjih osebnosti. Čeprav ima zapisovanje idej na papir svojevrsten šarm, imamo že dalj časa boljši medij za arhiviranje naših misli. Pametni telefoni in tablični računalniki so vedno pri roki. Tudi prenosniki so pogosto zelo blizu nas, a običajno gre za večje naprave, ki nas ne morejo spremljati vsepovsod. Tablice in še posebej telefoni nimajo teh omejitev.

Idejo imamo, napravo za ustvarjanje in hrambo le-te tudi. Preostane nam le še, da izberemo pravo tablico.

Samsung ima edinstveno prednost

Samsung je ime, ki ga slišite ne glede na to, kaj kupujete. Znani so po odličnih telefonih, slušalkah, urah, vsako leto pa izboljšujejo tudi svoj portfelj tabličnih računalnikov. Brez zadržkov lahko priporočamo njihovo serijo Galaxy Tab S9, pod pogojem, da iščete najboljšo zmogljivost in nameravate tablico uporabljati namesto računalnika 24/7 ali pa namesto igralne konzole.

Če ne spadate v to skupino, niste v manjšini. Nič za to, Samsung izdeluje tudi tablice Galaxy Tab A, katere cena uvršča v srednji oziroma nižji razred, a njihova zmogljivost in predvsem priročnost ni nekaj, nad čemer bi se lahko zmrdovali. Njihova ustvarjalnost tako kot vaša nima meja.

Samsung Galaxy Tab A9+ in Galaxy Tab A9 – arhivista vaših idej

 Zakaj smo začeli najprej s tablicami in ne telefonom? Na prvem mestu zaradi njihove zasnove. Večji so od telefonov, kar omogoča, da lažje in na drugačne načine zabeležimo naše misli. 6,4 palcev (16,3 cm), kot je na primer diagonala telefona Samsung Galaxy A54 5G, je lahko zadostna površina za kratke zapiske ali za hitro urejanje fotografij, vendar če bi imeli izbiro, bi za zahtevnejše ustvarjanje raje izbrali 8,7-palčni (22 cm) Galaxy Tab A9 ali pa 11-palčni (27,8 cm) Galaxy Tab A9+. Na telefonu in tablici lahko razdelimo zaslon na dva dela, pri tablici Galaxy Tab A9+ celo na tri, kjer pa se pozna razlika nekaj palcev.

Na levi strani zaslona si lahko odprete aplikacijo za zapisovanje zapiskov, na desni pa imate lahko odprt brskalnik, na katerem lahko raziskujete. Na primer, ali je kdo pred vami morda že ustvaril podobno skripto za samodejno generiranje poročil? Na Galaxy Tab A9+ lahko tretji prazen prostor zapolnite z video klicem sodelavca, ki vam morda lahko pomaga pri programerskem projektu.

Zaslona pa nista samo velika in odlična za produktivnost, ampak tudi živahna z barvno natančnostjo, ki jo oblikovalci lahko izkoristijo za oblikovanje na poti ali na domačem naslonjaču. Če bi radi dobili navdih iz narave, vzemite tablico, pojdite v vaš skriti kotiček in začnite ustvarjati.

Primite tablico Galaxy Tab A9 v roke kjerkoli že ste in naj vaši prsti drsijo po zaslonu. Naj vas ne skrbi, da tablica ne bo zmogla slediti vaši domišljiji, razen če mislite, da ste hitrejši od 90-Hz zaslona.

Ko boste zadovoljni z začetnimi temelji nove fotografije, programske kode, ideje za novo zgodbo ali pesem, lahko svoje delo nadaljujete na zunanjem, še večjem zaslonu. Vklopite funkcijo Samsung Dex in naj vaša tablica postane produktivno središče.

Bi radi dobili drugo mnenje o vašemu osnutku zgodbe? Nikakor ne morete uspešno kompilirati kode? (Ne)dokončan projekt lahko s funkcijo Hitra souporaba v trenutku delite z ostalimi napravami v bližini. Pošljite datoteko sodelavcu ali prijatelju in skupaj naredite zadnje popravke.

Se bojite, da bi vam kdo ukradel idejo? Preden datoteke delite v skupno rabo lahko nastavite oziroma omejite dovoljenja drugim uporabnikom. Če se pogosto povezujete na javna Wi-Fi omrežja, lahko uporabite funkcijo Secure Wi-Fi, s katero lahko zavarujete vaš prenos podatkov. Vaše ideje so v varnih rokah.

Samsung Galaxy A54 5G – vedno v žepu in vedno pripravljen

Na začetku smo omenili, da je prednost tablic v njihovem večjem zaslonu. Pametni telefoni imajo prav tako svoje prednosti.

Vedno so v žepu ali blizu njega. Če se boste kadarkoli udeležili novinarske konference, boste opazili, da ima večina novinarjev v rokah telefon. 6,4-palčni (16,3 cm) zaslon telefona Samsung Galaxy A54 5G je v tem primeru več kot dovolj, da si lahko sproti zapisujemo ideje ali oporne točke za članek. Z odličnimi Samsung kamerami lahko hitro zajamemo posnetek dogodka, ga v istem trenutku umestimo v članek in nadaljujemo z zapiski.

Če se radi potepate po največjih evropskih mestnih središčih, v iskanju inspiracije, in jo tudi najdete v obliki spomenika, kipa, arhitekture ali naključnega prizora na ulici, lahko le v nekaj sekundah zajamete več odličnih fotografij. Vrnete se v hotel, udobno namestite na posteljo, fotografijo delite na Galaxy Tab A9 tablico in jo začnete spreminjati v umetnino, ki jo boste z veseljem delili z drugimi ali pa morda celo razstavili.

S sprednjo ali zadnjo kamero lahko posnamete tudi vlog in ga pred objavo na Instagramu ali TikToku s pomočjo že nameščenih oblikovalskih orodij tudi uredite.

Ko bo čas za odklop, za počitek, lahko Galaxy A54 5G ali pa tudi tablico Galaxy A9 uporabite za igranje mobilnih iger, poslušanje glasbe ali gledanje YouTube posnetkov. Tudi v zabavi lahko najdete inspiracijo za naslednji projekt.

Samsung tablice in telefoni vam lahko pomagajo ideje spremeniti v nekaj oprijemljivega. Ne morejo vam pa pomagati pri najtežji nalogi – pri samem iskanju ideje, ki bo potešila vašo domišljijo in radovednost.

Prostora za ideje vam ne bo zmanjkalo. Inspiracijo lahko najdete na YouTubu brez oglasov

Bo 128 GB prostora, kot ga premore Galaxy A54 5G, dovolj za hrambo vaših projektov? Ne? Potem lahko izkoristite še šest mesecev brezplačne uporabe storitve Microsoft 365 Basic, kar vključuje dodatnih 100 GB prostora v oblaku. Če nikakor ne boste uspeli najti dobre ideje, vam lahko umetniško žilico spodbudijo drugi ustvarjalci na YouTubu. Samsung vam podarja dva meseca brezplačne naročnine na YouTube Premium, kar pomeni, da vas med posnetki ne bodo motili nadležni oglasi.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178