Telefoni
13.10.2011 16:06

Deli z drugimi:

Share

Ali veste zakaj ima iPhone le 3.5 palčni zaslon?

Ali veste zakaj ima iPhone le 3.5 palčni zaslon?
Ali veste zakaj ima iPhone le 3.5 palčni zaslon?

Ena od stvari, s katero se uporabniki Androida radi pohvalijo, še posebej tisti ki so kupili nov Samsung Galaxy S II, je prav gotovo 4,27 palčni zaslon, ki naredi brskanje po spletu in gledanje filmov popolnoma drugačno. Seveda je za multimedijsko izkušnjo boljši velik ekran, vendar pa po raziskavah sodeč, iPhone še vedno želi veliko več ljudi, kot zgoraj omenjeni Samsung. In zakaj? Vsi bi pričakovali, da bo novi iPhone na voljo z večjimi zaslon, ampak zaslon 4Sja je prav tako velik, kot je bil zaslon prejšnjega modela.

Pokojni Steve Jobs je iz podjetje Apple na krilih iPhone, kot enega izmed najbolj priljubljenih pripomočkov našega časa, napravil najdragocenejšo blagovno znamko na svetu. Torej Steve ni po naključju izbral 3,5-palčnega zaslona? Ne, on je popoln! Skrivnostno enigmo je na svojem blogu razkril izjemno znani oblikovalec Dustin Curtis. Velikost zaslona je vsekakor pomembna pri LCD televizorjih v dnevni sobi, a ko se gre za mobilno napravo, veliko vlogo igra tudi funkcionalnost. Tukaj na sceno stopi iPhonov zaslon.

Ob primerjavi iPhona z novim Samsungom, je Dustin namreč odkril, da je Applovo napravo dokaj enostavno upravljati z eno roko, medtem ko je pri Samsungovem modelu pogosto potrebna tudi druga roka. Zasnova iPhona uporabniku namreč omogoča, da vsak del zaslona doseže s svojim palcem, medtem ko za večji Samsungov zaslon to ne velja. Hodite po ulici, v eni roki držite delavno mapo in knjige, medtem ko z drugo nujno želite poiskati nekaj na Google Mapsih. Ali ni neprijetno, ko z eno roko ne doseže zgornjega desnega kota Google maps aplikacije? No, pri iPhonu bo to mogoče, medtem ko pri Samsungu veliko težje. 3,5-palčni zaslon je le ena od odločitev, ki Applove izdelke dela Applove, edinstvene in posebne, takšne kot je pač samo podjetje.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku