Telefoni
07.08.2009 11:04
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali vaš mobilnik vohuni za vami?

Mobilniki so popolne vohunske naprave, saj jih imamo ves čas pri sebi.
Mobilniki so popolne vohunske naprave, saj jih imamo ves čas pri sebi.

Da je na svetovnem spletu mogoče kupiti prav vse, dokazuje tudi vrsta ponudb za nakup raznovrstnih programskih oprem, namenjenih prisluškovanju telefonskim pogovorom. Še posebno napredna pa je programska oprema FlexiSPY, saj omogoča beleženje podatkov o telefonskih pogovorih in celo kratkih sporočilih SMS ter jih pošilja na vnaprej določen spletni strežnik.

Ko je vohunski program enkrat naložen na pomnilnik mobilnika, postane neviden in uporabnik telefona niti ne ve, da ta program teče v ozadju in sledi vsakemu klicu ali sporočilu. V kolikor je mobilni telefon opremljen tudi z navigacijskim sistemom GPS, lahko nepridiprav natančno ve, kaj počnemo, s kom govorimo in kje točno na modrem planetu se nahajamo.

Za nameček se lahko vohunski program FlexiSPY odstrani samo s kodo, ki pa jo pozna le tisti, ki je program namestil na mobilni telefon. Sporni program je sicer mogoče kupiti proti plačilu na spletni strani http://www.flexispy.com/, maloprodajne cene pa se gibajo od 100 pa vse do 250 evrov. Nezaupljivim partnerjem sicer namesto prisluškovanja priporočamo odkrit pogovor.


Prijavi napako v članku