Računalništvo, telefonija
17.11.2020 12:59
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bo prinesel novi Galaxy S21?

Pametni mobilni tefloni Samsung Galaxy S21 naj bi prinesli kar nekaj novosti.
Pametni mobilni tefloni Samsung Galaxy S21 naj bi prinesli kar nekaj novosti.

Že pred časom so se na spletu pojavile prve govorice o novi družini pametnih mobilnih telefonov Galaxy S21 podjetja Samsung. Uporabnikom bodo na voljo kar trije modeli novosti, in sicer Galaxy S21, Galaxy S21 + (Plus) in Galaxy S21 Ultra. Predvsem slednji bo še bolj zmogljiv v primerjavi z zdajšnjim modelom, medtem ko bo zaslon ostal primerljiv, in sicer s 17,3-centimetrsko oziroma 6,8-palčno diagonalo ter tehnologijo LTPO za varčevanje z dragoceno električno energijo. Poleg tega naj bi nudil polno podporo za digitalno pero Samsung S Pen (to bo sicer treba kupiti posebej). Nudil naj bi svetilnost do 1.600 niti, kar pomeni, da ga bomo lahko brez težav uporabljali tudi ob močnejši dnevni svetlobi.

Vsi modeli pametnih mobilnih telefonov družine Samsung Galaxy S, vključno s 15,7-centimetrskim oziroma 6,2-palčnim modelom Galaxy S21 in 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim modelom Galaxy S21 + (Plus), bodo za preračunavanje podatkov uporabljali zmogljiv mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 875 oziroma Exynos 2100 za izbrane države. Čeprav naj bi bil slednji precej zmogljivejši od mobilnega procesorja Snapdragon 875, bo nanj treba še počakati. Model Exynos 2100 namreč uradno še ni ugledal luči sveta, zato še ni povsem jasno, kolikšna je njegova dejanska zmogljivost.

Pametni mobilni telefoni družine Samsung Galaxy S naj bi prinesli še podporo za ultra širokopasovno povezavo, ki je trenutno na voljo le v navezi s telefoni Note 20, hitro brezžično povezavo WiFi 6E in napreden način, s katerim bo mogoče sočasno snemanje videoposnetkov s sprednjo in zadnjo kamero. Modela Galaxy S21 in Galaxy S21 + (Plus) bi lahko razpolagala s plastičnim ohišjem, medtem ko naj bi bilo steklo rezervirano izključno za model Galaxy S21 Ultra. Na končne specifikacije za novo družino pametnih mobilnih teflonov Samsung pa bo treba še nekoliko počakati.


Prijavi napako v članku