Tablični računalniki
22.02.2018 17:00

Deli z drugimi:

Share

Ali Apple pripravlja kar dva nova modela iPada?

Ali Apple pripravlja kar dva nova modela iPada?
Ali Apple pripravlja kar dva nova modela iPada?

V zadnjih nekaj mesecih se je o Applu govorilo predvsem takrat, ko je bilo govora o iPhonu ali HomePod-u. Kljub temu pa zadnje novice kažejo, da bi Apple lahko pripravljal še en izdelek, ki bi lahko pritegnil veliko pozornosti. To bi kaj kmalu lahko postal novi iPad, če gre verjeti fancoskemu blogu Consomac. Možno je bilo opaziti indice na dve novi Applovi napravi – A1954 in A1893 – ki sta označeni kot “tablična računalnika”. Torej kot lahko vidimo vsi indikatorji kažejo na novo izdajo iPad-a.

Kljub temu, da so napovedi glede novega iPad-a s funkcionalnostjo Face ID še kako žive in da naj bi novi iPad prišel pred koncem letošnjega leta, obstaja velika verjetnost, da zgoraj izpostavljena modela iPad nista niti približno toliko vznemirljiva kot ta napovedani iPad. Portal 9to5Mac kaže na to, da bi lahko prišlo zgolj do “osvežitve” standardne iPad linije in ne do novih iPad Pro modelov.

Ko je govora o Applovih produktih, se takšne in drugačne podrobnosti pojavijo na površju več dni ali celo tednov pred dejanskim razkritjem naprav. Na primer, če se spomnimo iPhona 7 in slušalk AirPods, so se objave začele že dva tedna pred uradno predstavitvijo leta 2016. Drugi primer je recimo zadnja izdaja prenosnika MacBook, ki je bil v podatkovni bazi EEC-ja že maja, izšel pa je na WWDC-ju junija.

Če se bo tudi letos trend nadaljeval, bo novi iPad predstavljen v naslednjih nekaj tednih, kar bo dejansko več mesecev pred WWDC-jem, ali iPhonom jeseni.Consomac verjame, da bi Apple lahko celo pripravil posebni dogodek ob predstavitvi novih tablic. Kljub temu pa se zdi bolj verjetno, da bi Apple preprosto izdal prenovljeni iPad brez nekih posebnih dogodkov.

Konec koncev gre še vedno zgolj za špekulacije, vendar ne bodite presenečeni, če nas v naslednjh nekaj mesecih na “spletnih” policah pričaka dvojec novih modelov iPad.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku