Programska oprema
08.09.2006 06:21

Deli z drugimi:

Share

Aldatine stranke uspešnejše kot konkurenca

Podjetje Aldata Solution je predstavilo rezultate raziskave “Building the Agile Retail Supply Chain” raziskovalne hiše AberdeenGroup. Ti kažejo, da Aldatine stranke dosegajo enako raven učinkovitosti ali jo celo presegajo kot tista podjetja, ki so bila v predhodnih raziskavah skupine AberdeenGroup uvrščena med najboljša v svoji stroki. Integriran nabor Aldatinih aplikacij za oskrbovalne verige omogoča trgovcem na drobno dosledno upravljanje lastnih poslovnih procesov in doseganje izjemnih rezultatov.

AberdeenGroup je v svojem poročilu zapisal, da so prednosti, ki jih standardizirano povezovanje postopkov in integracija informacij zagotavlja upravljavcem oskrbovalnih verig, izredno pomembne. Raziskovalna hiša je ugotovila, da je trikrat bolj verjetno, da bodo podjetja s tako urejenim poslovanjem pravočasno dostavila naročeno blago in imela več kot 97-odstotno stopnjo izpolnitve naročil. Skoraj tri četrtine Aldatinih strank je povedalo, da so se jim s pomočjo Aldatine programske opreme zmanjšale tako zaloge kot čas obrata zalog. Znižali so se stroški poslovanja in izboljšale storitve za potrošnike.

“Raziskava skupine AberdeenGroup omogoča pomemben vpogled v konkurenčne prednosti, ki jih Aldatin programski paket za upravljanje oskrbovalnih verig prinaša našim strankam,” je povedal Neil Thail, izvršni direktor podjetja Aldata Solution Inc. “Boljše upravljanje in sodelovanje z dobavitelji, pravočasna dobava blaga, usklajenost naročil ter približevanje IT-ja in poslovanja pomembno prispevajo k uspešnosti Aldatinih strank,” je še dodal Thail.

V raziskavi je velik odstotek Aldatinih strank prikazal pomembne prednosti, ki so prispevale k njihovi večji poslovni uspešnosti in so jih hkrati razlikovale od podjetij, s katerimi so bili primerjane. Mednje sodijo:
– Merjenje uspešnosti – Aldatine stranke, sodelujoče v raziskavi, merijo uspešnost lastnega podjetja in svojih partnerjev pogosteje in v širšem obsegu kot druga podjetja. Skoraj 40 odstotkov Aldatinih strank jo meri vsak teden ali vsak dan, tri četrtine pa meri uspešnost poslovanja v celotnem podjetju dvakrat pogosteje kot podjetja, s katerimi so bile primerjane.
– Skupna platforma – Skoraj 66 odstotkov Aldatinih strank meni, da je najboljši pristop pri nameščanju tehnologij za dosego načrtovanih ciljev oskrbovalne verige integracija programske opreme na skupno platformo. Prav tako se zavedajo potrebe po integraciji postopkov in informacij znotraj oskrbovalne verige podjetja. Aldatine stranke so z integrirano platformo izboljšale tudi kakovost in točnost podatkov za več kot 7 odstotkov ter zmanjšale stopnjo napak pri likvidiranju faktur za več kot 5 odstotkov in napak pri zniževanju cen za več kot 6 odstotkov.
– Aldatine stranke so uspešnejše pri sodelovanju z dobavitelji in kažejo veliko večjo stopnjo integracije elektronskih podatkov kot ostala podjetja, s katerimi so bile primerjane.
– Obračanje zalog – Aldatine stranke so pri merjenju hitrosti obračanja zalog v oskrbovalni verigi presegle najboljša podjetja v industriji. Zaloge skoraj polovice vseh Aldatinih strank se obrnejo več kot 10-krat letno. Za primerjavo, 20 odstotkov najboljših podjetij v industriji trdi, da ima tako raven uspešnosti obrata zalog.
– Pravočasna dobava – Več kot dve tretjini tako Aldatinih strank kot drugih najboljših podjetij v industriji je povedalo, da je stopnja pravočasne dobave blaga med 97 in 99,9 odstotka. Za primerjavo, le 21 odstotkov povprečno in manj uspešnih podjetij v industriji je povedalo, da imajo tako stopnjo pravočasne dobave.
– Visok količnik obračanja ter kratek čas financiranja zalog, ki ga uživajo Aldatine stranke. Skoraj 75 odstotkov le-teh namreč pravi, da traja ta cikel pri njih v povprečju 30 dni ali manj. Druga podjetja, prepoznana kot najboljša v industriji, poslujejo na podlagi merjenj z indikatorjem Key Performance Indicators (KPI) manj uspešno. Samo 31 odstotkov teh podjetij pravi, da traja njihov čas financiranja zalog (cash to cash cycle time) manj kot 30 dni, pri 44 odstotkih pa je povprečje 60 dni.

Aldatin programski paket za upravljanje oskrbovalne verige zagotavlja trgovcem z avtomatizacijo postopkov pospeševanja prodaje in nabavnih postopkov generirati, upravljati in izpolnjevati zahteve potrošnikov. Z možnostjo prilagodljivega in natančnega nadzora nad celotno oskrbovalno verigo omogoča Aldata svojim strankam (trgovcem na drobno) večjo diferenciacijo ter doseganje večje konkurenčne prednosti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več