Računalništvo, telefonija
09.03.2007 11:03

Deli z drugimi:

Share

Acer sega po petini slovenskega trga prenosnikov

Iz družbe Acer ponosno javljajo, da so v prejšnjem letu na slovenskem trgu prenosnih računalnikov, navkljub težki konkurenci, zasedli drugo mesto. Odrezali so si namreč kar 13,2-odstotni tržni delež. Podobno kot v letu 2006, se tudi letos pričakuje nadaljnja rast prodaje prenosnikov za dobrih 26-odstotkov, Acer pa v letošnjem letu računa na nič manj kot 20-odstotni tržni delež in vodilni položaj med blagovnimi znamkami.

Takšno napoved so Acerjevi predstavniki na včerajšnjem srečanju s slovenskimi mediji podprli s prikazom lanskih rezultatov v regiji EMEA (Europe, Middle East, Africa), v kateri predstavljajo vodilno blagovno znamko po prodaji prenosnikov z 19,5-odstotnim tržnim deležem. Na drugem mestu so z dobrimi 11-odstotki po prodaji LCD monitorjev, glede na skupno število prodanih namiznih in prenosnih računalnikov pa v regiji EMEA zasedajo tretje mesto z dobrimi desetimi odstotki trga. Acer je ena najhitreje rastočih blagovnih znamk v svojem segmentu, saj so v lanskem letu zabeležili 40-odstotno rast prodaje prenosnikov, medtem ko je celoten trg v regiji zrasel za 33,7-odstotkov.

Letošnji načrti na slovenskem trgu so zasedba petine trga prenosnih računalnikov oz. vodilno mesto med blagovnimi znamkami, okrepiti pa želijo tudi prodajo LCD monitorjev in osebnih računalnikov. Po prodaji LCD prikazovalnikov želijo biti med prvimi petimi, po prodaji namiznih računalnikov pa med prvimi desetimi najbolj prodajanimi znamkami. Lanskoletni povprečni padec cen prenosnih računalnikov, ki je pri znamki Acer znašal 20-odstotkov, naj se letos ne bi ponovil. Povprečne cene naj bi se predvsem zaradi prihoda Windows Viste in z njo potrebnih večjih strojnih zmogljivosti računalnikov, stabilizirale, če ne celo nekoliko povečale.

Uspešnost nastopa na trgu pripisujejo lastnemu razvoju in lastni proizvodnji, ki jim zagotavlja dovolj veliko prilagodljivost konfiguracij različnim ciljnim trgom ter stalni nadzor nad kakovostjo proizvodnje. Cilj za prepoznavnost znamke med končnimi uporabniki bo še naprej usmerjen v zavedanje, da je za računalnike znamke Acer značilno dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Zelo veliko pozornost bodo nadalje posvečali krepitvi sodelovanja s svojimi distribucijskimi in servisnimi centri, kot ena temeljnih Acerjevih strategij za zdrav in trden razvoj trga. Acer namreč ne pozna neposredne prodaje končnim uporabnikom.


Prijavi napako v članku