Računalništvo, telefonija
05.04.2006 15:05
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžični Air Triple Play najprej v Mariboru

Storitev Air Triple play bo v Sloveniji ekskluzivno tržilo podjetje Amis, ki je pred nedavnim začelo tudi s testiranjem na območju mesta Maribor. Amis je trenutno v fazi pridobivanja 300 testnih uporabnikov, ki bodo opremo prejeli popolnoma brezplačno.

Storitev Air Triple play omogoča brezžičen prenos triple play storitev. AirTV je kakovostna digitalna televizija, ki zagotavlja več kot 100 digitalnih TV in radio postaj po principu “izberi in glej”. Storitv AirIP ponuja širokopasovni neomejen dostop do svetovnega spleta. Pasovne širine so v razponu do 50 Mb/s, na voljo pa bodo tako asimetrične kot tudi simetrične povezave. Tretji del “sestavljanke” predstavlja AirTEL. Gre za VoIP telefonijo, ki nudi ISDN kakovost, večjo fleksibilnost, možnost cenejših klicev v fiksna domača in mednarodna ali GSM omrežja ter možnost brezplačnih klicev znotraj internega omrežja.

Za potencialne uporabnike, ki živijo predvsem na območjih brez ustrezne infrastrukture, je Air Triple play edinstvena tehnična rešitev, ki jim omogoča hiter in cenovno ugoden dostop do najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

Air Triple play deluje tako, da signal namesto po žicah potuje po zraku. Tako signal, s pomočjo sprejemno-oddajne antene potuje od bazne postaje do uporabnika, kjer se pretvori v televizijsko sliko ter hkrati omogoči dostop do interneta in uporabo telefona.

Stroška priključnine za testne uporabnike ne bo. Cena za osnovni paket Triple play, ki bo vseboval 100 kakovostnih televizijskih programov, internet 1 Mb/s in telefonski priključek, pa bo znašala okoli 8 tolarskih tisočakov na mesec.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640