Računalništvo, telefonija
03.11.2015 07:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seznam najboljših mobilnikov za 2016!

V naslednjem letu bo na področju mobilne telefonije zelo pestro!
V naslednjem letu bo na področju mobilne telefonije zelo pestro!

Letošnje leto je bilo na področju mobilne telefonije zelo pestro, nič drugače pa ne bo niti v naslednjem letu. Vodilni ponudniki pametnih mobilnih telefonov namreč za naslednje leto pripravljajo kopico novosti, ki bodo zlahka prepričale tudi najzahtevnejše uporabnike. Temu primerna bo tudi cena, čeprav bo konkurenca na področju mobilne telefonije v naslednjem letu še večja kot je bila letos. V nadaljevanju si poglejmo, kaj nam vodilni proizvajalci mobilnikov pripravljajo za leto 2016.

Samsung Galaxy S7 in S7 Edge

Med prvimi bo v naslednjem letu podjetje Samsung predstavilo kar dva pametna mobilna telefona višjega cenovnega razreda, in sicer Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge. Čeprav se oblika novincev ne bo bistveno razlikovala od njihovih predhodnikov, bodo kupci zagotovo navdušeni nad kakovostnejšim zaslonom AMOLED in dvema visokokakovostnima kamerama. Med večjimi novostmi gre tu izpostaviti tudi tehnologijo, ki bo zaznavala moč pritiska na zaslon (enako kot Applova 3D Touch).

Samsung Galaxy S6 Mini

Ker vsem uporabnikom storitev mobilne telefonije gigantski mobilniki niso po godu, bo podjetje Samsung zanje pripravilo mobilnik Galaxy S6 Mini. Novost naj bi bila opremljena z zaslonom velikosti »zgolj« 4,6-palcev (11,7-centimetrov) in ločljivosti 1.280 × 769 slikovnih točk. Mobilnik Samsung Galaxy S6 Mini bo kljub kompaktni obliki zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj ga bo poganjal procesor Samsung Exynos 7420 oziroma enak, kot ga najdemo v modelu Galaxy S6. Tu velja izpostaviti še spletno kamero ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov točk.

Apple iPhone 7 in iPhone 7 Plus

Čeprav pametna mobilna telefona Apple iPhone 6 in iPhone 6 Plus gresta v prodajo kot za stavo, računalniški gigant za naslednje leto pripravlja nova modela. Mobilnika Apple iPhone 7 in iPhone 7 Plus naj bi bila opremljena z zmogljivejši opremo in naj bi bila tanjša v primerjavi s predhodnikoma. Medtem ko večjih sprememb pri obliki ne gre pričakovati, bo podjetje Apple zagotovo postreglo z novimi možnostmi in funkcionalnostmi, ki bodo zlahka prepričale tudi najzahtevnejše uporabnike.

LG G5 in G Flex 3

Podjetje LG se vse bolj uveljavlja med uporabniki storitev mobilne telefonije, prihajajoči model G5 pa ne bo nikakršna izjema. Novost bo opremljena z najzmogljivejšim procesorjem Qualcomm, impresivno baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur in spletno kamero ločljivosti kar 21 milijonov slikovnih točk. Model LG G Flex 3 pa naj bi bil opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 820 in kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost naj bi prodajne police trgovin zašla v februarju 2016.

Xiaomi Mi 5

Xiaomi je največji proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, njegove izdelke pa odlikuje zmogljiva strojna oprema in nizka maloprodajna cena. Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 5 ne bo nikakršna izjema, saj ga bodo inženirji opremili s procesorjem Qualcomm Snapdragon 820, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in kakovostnim zaslonom s 5,2-palčno diagonalo. Tu bomo med drugim našli še digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, bralnik prstnih odtisov in priključek USB-C.

HTC One M10

Ker podjetju HTC poslovanje ne gre ravno po načrtih, bo v naslednjem letu srečo poskušalo z modelom One M10. Čeprav o mobilniku vsaj zankat še ni bilo razkrito ničesar, so poznavalci prepričani, da se bo zlahka prikupil zahtevnejšim uporabnikom in poslovnežem. Podjetje HTC druge izbire preprosto nima, saj mora izdelat mobilnik, ki bo ponujal zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Google Project Ara

Googlov pametni mobilni telefon Project Ara bo v naslednjem letu pravzaprav ena izmed največjih novosti na področju mobilne telefonije. Tu bo namreč plo za mobilnik, ki bo omogočal menjavo strojnih komponent glede na trenutne potrebe in zahteve. Pri Googlu se s tem projektom ukvarjajo že kar nekaj let, predstavitev pa je bila napovedala že za januar naslednjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18