Računalništvo, telefonija
15.08.2015 08:46

Deli z drugimi:

Share

Marketing automation – marketinško orodje za višjo prodajo

Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo
Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo

Danes nakupujemo online.

Časa nimamo na pretek in splet je izjemno priročen pri doseganju vseh vrst informacij – kje dobiti najboljše gume, katera jezikovna šola ima tečaj nizozemščine ravno v četrtek, ko imate čas, kateri službeni računalnik kupiti … vse te odgovore iščemo na spletu in se temeljito pozanimamo, preden dvignemo telefon ali stopimo v prodajalno.

Takrat smo pravzaprav že zelo blizu končne odločitve. V povprečju smo že opravili 70% nakupne poti. Skoraj tri četrtine raziskovanja, preverjanja in odločanja je že za nami.

Marketing automation omogoča dialog na spletu

Ponudnik računalnikov iz prvega odstavka si želi s kupcem pričeti pogovor čisto na začetku njegovega odločanja. Takrat, ko morda še sploh ne ve, ali bi kupil prenosnik ali tablico. Uporaba marketing automation sistema mu to omogoči.

S pomočjo podeljenega piškotka marketing automation spremlja obnašanje obiskovalca spletne strani ter vsakemu posamezniku zagotavlja vsebine in odgovore, ki jih potrebuje za nakup. Ponudnik računalnikov lahko na ta način vpliva že na zgodnje odločitve, ko pa kupec stopi v njegovo trgovino, je opremljen z vsemi podatki, da zaključi posel.

Spletni dialog se izkaže za profitabilnega tudi v B2B svetu poslovnih rešitev, kjer so cene višje in nakupne poti še daljše. Digitalna marketinška orodja z avtomatizacijo na čelu še nikoli niso bila tako uspešna.

Več o marketing automation rešitvi si lahko preberete tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MADWISE
Za več informacij so vam na voljo pri MADWISE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MADWISE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888