Računalništvo, telefonija
16.07.2015 15:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razvija se sistem za proaktivno podjetje

Razvija se sistem za proaktivno podjetje
Razvija se sistem za proaktivno podjetje

V sklopu Evropskega projekta 7. Okvirnega programa ProaSense Laboratorij za umetno inteligenco in Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij s 7 partnerji iz Norveške, Nemčije, Grčije, Srbije in Portugalske razvija sistem za proaktivno podjetje. Glavni cilj ProaSens-a je učinkovit prehod iz podjetja, ki napake zaznava, do proaktivnega podjetja, ki spremembe odpravi preden bi do napak prišlo.

Projekt je odgovor na naraščajoč pritisk zaradi globalizacije, negotovosti in strogih pravil, s katerimi se soočajo današnja podjetja. Pri projektu razvijamo orodja in načine za napovedovanje neželenih dogodkov v proizvodnem procesu, ki bodo omogočili preventivno ukrepanje, kar je eno od prvih primerov premika od reaktivnega na proaktivno računalništvo.

Nove oblike sistemov v proaktivnih podjetjih, bodo omogočale stalno seznanjenost s »kaj se lahko zgodi« v procesu delovanja in bodo tako lahko optimizirale odziv podjetja z najboljšo možno potezo, še preden bi lahko prišlo do napak.

ProaSense je povečal strateško vrednost analize podatkov za odločanje z dinamičnim prilagajanjem vzorcev v realnem času velikih podatkovnih tokov in s prenosom fokusa odločanja od zgodnjih opozoril v optimizacijo poslovanja.

Hella Saturnus pri projektu sodeluje kot uporabnik in bo ProaSense uporabil na primeru proizvodnje plastičnih leč za žaromete s poudarkom na procesu brizganja. Leča je kompleksna komponenta, ki je prisotna v sprednjem delu žarometa, kjer ni prostora za dekorativne napake in odstopanja v dimenzijah. Zaradi kompleksnosti postopka je zelo težko pripraviti izdelke brez napak. Hella Saturnus Slovenija verjame, da jim bo uporaba ProaSensa pomagala pri zmanjšanju pogostosti napak in izpadu proizvodnje, saj jih bo sistem predčasno obvestil kje bi do napak lahko prišlo, da jih lahko še pred tem odpravijo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več