Programska oprema
25.09.2005 12:52
Posodobljeno 19 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitrejša odzivnost avtomobilske industrije


Jeklene konjičke je vse težje popravljati …

Garancijski zahtevki stanejo avtomobilsko industrijo samo v ZDA 14 milijard dolarjev letno. To je strošek, ki bi ga bilo mogoče znatno znižati, če bi proizvajalci vozil lahko hitreje odkrili serijske napake in jih posledično tudi hitreje odpravili. IBM je razvil rešitev IBM Quality Insight Solution for Automotive, ki ponuja prav to. Rešitev analizira velike količine podatkov, od garancijskih zahtevkov, podatkov o vzdrževanju vozil, dnevnikov klicni centrov, zahtevkov po popravilih, spletnih klepetalnic in spletnih dnevnikov (blogov) z uporabo patentiranega upravljanja podatkov, predvidljivega rudarjenja po podatkih (data mining) in tehnologij za analize.

Razvoj in preizkušanje IBM Quality Insight Solution for Automotive je trajal kar 18 mesecev, IBM pa je pri razvoju sodeloval z velikim proizvajalcem tovornih vozil in avtobusov International Truck and Engine Corporation. Rešitev temelji na IBM WebSphere Information Integrator OmniFind Edition in arhitekturi Unstructured Information Management Architecture.

Rešitev ima tudi možnost samodejnega učenja, ki razvije lasten “slovar” ključnih izrazov za iskanje konkretnih težav. Z uporabo IBM Quality Insight Solution for Automotive bodo proizvajalci in lastniki vozil lažje predvideli delovanje svojih izdelkov, končni uporabniki pa lahko pričakujejo, da bo zaradi boljšega razumevanja in hitrejšega odkrivanja pokvarljivih delov potrebnih manj obiskov pri mehaniku.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več