Telefoni
04.09.2014 10:38
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Galaxy Note 4 ter Galaxy Note Edge: Nov mejnik oblikovanja zaslonov pametnih telefonov

Samsungova edinstvena zasedba Note je bogatejša za dva člana, Galaxy Note 4 in Note Edge, ki bosta utrdila Samsungovo vodilno vlogo na tržišču mobilnih naprav.
Galaxy Note 4 ter Galaxy Note Edge: Nov mejnik oblikovanja zaslonov pametnih telefonov
Galaxy Note 4 ter Galaxy Note Edge: Nov mejnik oblikovanja zaslonov pametnih telefonov

Samsung Electronics je danes predstavil okrepitvi svoje zasedbe Galaxy Note, ki sta se ji pridružila nova vrhunska člana – Galaxy Note 4 in Galaxy Note Edge. Z izboljšano funkcijo pisala S Pen in izjemnim zaslonom je Galaxy Note 4 ena najbolj osupljivih mobilnih naprav na tržišču.

Galaxy Note 4 je plod Samsungove neprekosljive tehnologije, ki krasi družino Galaxy. Izjemni 14,5-cm zaslon Quad HD (2560×1440) Super AMOLED prikazuje kristalno jasno sliko z globljim kontrastom, boljšim kotom gledanja ter odzivnim časom do zgolj milijoninke sekunde.

Zaradi velikosti ekrana pride do izraza prenovljena funkcija Multi Window, ki omogoča pravo večopravilnost. Uporabniki lahko aplikacije uporabljajo v enem, deljenem ali pojavnih oknih, velikost aplikacij pa preprosto prilagodijo z večanjem ali manjšanjem okna z dvema prstoma.

Galaxy Note 4 ima tudi napredni kameri, ki delata jasnejše in ostrejše slike. Zadnja kamera se bohoti z ločljivostjo 16 megapik in pametnim optičnim stabilizatorjem slike, ki ublaži tresenje kamere in samodejno podaljša čas ekspoziture v slabi svetlobi. Sprednja kamera s 3,7 megapikami in goriščno razdaljo f1.9 ponuja osnovni 90-stopinjski kot snemanja in opcijski širokokotni način s 120 stopinjami, ki je odličen za delanje skupinskih ‘selfiejev’ s prijatelji.

Ker od svojih mobilnih naprav pričakujemo vse več, je Galaxy Note 4 opremljen z bogatim izborom različnih funkcij. Funkcija hitrega napajanja Fast Charging in Ultra Power Saving Mode za varčevanje baterije poskrbita, da se vaš telefon hitro napolni in nato čim dlje ohrani baterijo. Galaxy Note 4 ima več mikrofonov in izboljšan zvočnik za ukinitev šuma med pogovori v hrupnem okolju. Vgrajen snemalnik zvoka ponuja osem različnih smeri snemanja glasu in sposobnost selektivnega predvajanja, ki uporabnikom dá možnost, da izolirajo in poslušajo posamezen glas v skupinskem pogovoru.

Galaxy Note 4 ima še izboljšan bralnik prstnih odtisov za večjo zaščito naprave ter prvi UV-senzor v mobilni napravi.

Organizacija opravil na telefonu Note 4 je s funkcijo S Pen zdaj še preprostejša. Funkcijo S Pen so prilagodili tako, da bo Note 4 prva naprava, na katero pomislimo, ko si želimo organizirati vsakdanja opravila. Funkcija daje občutek, kot da bi pisali na pravi papir s pravim pisalom. Izboljšane so tudi funkcija prepoznave gestikulacij Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip in Smart Select.

Galaxy Note 4 ponuja še več različnih načinov delanja zapiskov z aplikacijo S Note. Poleg tipkanja in pisanja je tu še priročna inovativna funkcija Snap Note, s katero lahko naredimo posnetek svojega rokopisa, S Note pa to pretvori v dokument v urejevalniku besedila. Svoje misli in ideje lahko tudi hitro zabeležimo z glasovnim snemalnikom Voice Memo.

Samsung z Galaxy Note 4 predstavlja novo obliko naprav Galaxy. Vrhunsko kovinsko ohišje se neopazno spaja z zaslonom, ki ga ščiti enako steklo kot Galaxy S3. Mehko, reliefno hrbtišče je udobno, a kljub temu nudi dober oprijem za upravljanje naprave z eno roko. Naprava je privlačna, a obenem priročna za uporabo in zdržljiva.

Samsung nenehno odkriva nove možnosti v mobilni tehnologiji, kar je tokrat privedlo do nastanka pametnega telefona Galaxy Note Edge. Naprava ima edinstven tristranski ukrivljen zaslon, ki med drugim omogoča prejem sporočil in obvestil na stranski rob zaslona med gledanjem filma na glavnem zaslonu, zato ga lahko nemoteno spremljamo dalje. Nova oblika je prinesla tudi nov način dostopanja do aplikacij, informacij in drugih funkcij, katere lahko zaženemo na stranskem zaslonu, tudi ko je telefon pokrit z zaščitnim etuijem.

Galaxy Note 4 bo na voljo v črni (Charcoal Black), beli (Frost White), zlati (Bronze Gold) in rožnati (Blossom Pink) barvi po vsem svetu od oktobra dalje, Galaxy Note Edge pa bo naprodaj v črni (Charcoal Black) in beli (Frost White) barvi na izbranih državah in spletni trgovinah proti koncu leta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več