Strojna oprema
04.08.2005 19:25
Posodobljeno 19 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mazda, Nissan in Daihatsu kmalu z možnostjo priključitve iPoda


Apple i-Pod se seli v japonske avtomobile.

Ameriški Apple je javnosti naznanil, da bodo avtomobilski koncerni Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje modele iz leta 2006 vgradile možnost za priklop priljubljenega predvajalnika iPod.

Tako se bodo pridružili znamkam BMW, Mini, Smart in Alfa Romeo, ki to možnost že ponujajo. Brezžična integracija iPod-ov v avtomobile omogoča ljubiteljem glasbe da uživajo v visoko kakovostnem zvoku avtomobilskega audio-sistema, imajo preprost dostop do celotne glasbene zbirke in jo nosijo s seboj kamorkoli gredo.

“Zadovoljni smo, da imamo tako širok izbor japonskih avtomobilskih koncernov, ki ponujajo integracijo iPod-a”, je ob tej priložnosti dejal Greg Joswiak, podpredsednik Worldwide iPod Product Marketing pri Apple-u. “iPod je vodilni predvajalnik digitalne glasbe na Japonskem in vedno več ljubiteljev glasbe lahko z iPod-om uživajo v avtu brez nepotrebnih žic”.

Prav tako različne rešitve za avtomobilske audio-sisteme, ki še ne omogočajo integracije iPod-a, ponujajo Alpine, Clarion, Kenwood in Pioneer.

Apple je ob priložnosti predstavil še spletno prodajalno iTunes na Japonskem, ki ljubiteljem glasbe ponuja enake inovativne rešitve, ugodne cene, povezovanje z iPodom in osebne nastavitve, ki so tudi drugje po svetu dvignile iTunes na prvo mesto med spletnimi ponudniki glasbe. Z enim milijonom pesmi, s ceno od 260 do 350 slovenskih tolarjev, Apple-vo zagotovljeno enostavno uporabo in podporo za Podcasting, je iTunes na Japonskem za uporabnike računalnikov Mac in PC najboljši način, da legalno odkrivajo, kupujejo in nalagajo glasbo s spleta.

“iTunes in iPod sta vodilna v digitalni revoluciji glasbe” je povedal Steve Jobs, predsednik uprave Apple-a.”Navdušeni smo, da iTunes prinašamo tudi na Japonsko in upamo, da bo ljubiteljem glasbe tako všeč, kot je ostalim po celem svetu”.

iPod in iTunes sta vodilna na področju revolucije digitalne glasbe, ki zagotavljata najboljšo možnost poslušanja glasbe na poti, doma ali v avtu. Z 21 milijoni prodanimi primeri, je iPod najpopularnejši predvajalnik glasbe na svetu, iTunes pa je s 200 milijoni prodanimi pesmimi vodilna spletna prodajalna glasbe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več