Programska oprema
20.06.2005 14:49

Deli z drugimi:

Share

Priljubljena igra KAČA na mobilnikih sedaj tudi v 3D obliki

Na letnem srečanju MEF (Mobile Entertainment Forum) so podelili posebno priznanje Taneliju Armantu, avtorju KAČE, najbolj popularne mobilne igre na svetu, za njegov prispevek na področju zabavne mobilne telefonije.

Taneli Armanto oblikovalec in idejni oče svetovno najbolj popularne igre na mobilnih telefonih KAČE je prejel posebno priznanje MEF-a za njegovo pomembno vlogo pri namestitvi KAČE na serijo mobilnih telefonov Nokia 6110. Njegova vizija je po besedah MEF-a veliko prispevala k samemu razvoju zabavne mobilne industrije.

Avtor je po prejemu nagrade povedal, da so pri nameščanju KAČE na mobilni telefon v letu 1997 želeli predvsem izkoristiti prednost brezžične infrardeče povezave na Nokii 6110, ki igralcem omogoča, da tekmujejo med seboj, nikoli pa si niso predstavljali, da bo igra postala klasika mobilnih iger.


Za lažje premikanje kače po zaslonu so celo iznašli dotični pripomoček.

Nokia ocenjuje, da je na trgu okrog 350 milijonov mobilnih telefonov, ki imajo nameščeno eno najbolj popularnih iger v zgodovini. Nokia je januarja letos ravno zaradi te popularnosti lansirala novo verzijo igre za mobilne igralnike N-Gage. Nalaganje tridimenzionalne verzije KAČE je brezplačno, prvič pa lahko igralci preko brezžične tehnologije Bluetooth prav tako brezplačno posredujejo N-Gage igro drugim igralcem. V igri se lahko pomerijo štirje igralci.

“Veseli me, da je nova verzija KAČE obdržala inovativni duh, v katerem smo ustvarili original,” nadaljuje Armanto in dodaja, da je povsem logično, da je razvoju mobilne tehnologije sledila tudi KAČA.

Spletna stran www.snakesoutbreak.com je prejela na tisoče zadetkov, kar dokazuje, koliko ljudi pozna in obožuje to igro. “Ljudje so posvetili veliko ur in koncentracije urjenju svojih spretnosti pri igranju KAČE. Na srečo trud ni bil zaman, kajti svoje znanje in spretnosti lahko zdaj uporabijo na mobilnem igralniku N-Gage.”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več