Obvestila podjetij
09.08.2021 09:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sodobna omrežna infrastruktura za inovativno šolo prihodnosti

Spoznajte, kako je Arnes z vzpostavitvijo sodobne omrežne infrastrukture in izgradnjo brezžičnega omrežja v slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih preko 95 % učečim omogočil dostop do interneta.

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes je javni zavod, ki zagotavlja omrežne storitve organizacijam s področja raziskovanja, izobraževanja in kulture. Akademske institucije, vzgojno-izobraževalne zavode (VIZ), knjižnice… povezuje v nacionalno akademsko omrežje, na katerem tečejo različne storitve, ki članicam omogočajo dostop do interneta, učenje na daljavo ter prijavo na različne servise preko digitalne identitete.

Z izvedbo programa SIO-2020 je Arnes v štirih letih VIZ-e opremil z IKT opremo in od 2018 gradil zmogljiva avtomatsko upravljana brezžična omrežja razvija nove e-storitve in e-vsebine, s ciljem izboljšati kompetence in dosežke mladih ter večje usposobljenosti izobraževalcev v pedagoško-andragoškem procesu z večjo uporabo sodobnih IKT pri poučevanju in učenju.

Učinki programa SIO-2020 v številkah

Velik preskok k poenotenju opreme in storitev

V okviru izgradnje brezžičnih omrežij WLAN-2020 so na VIZ-ih vzpostavili omrežno infrastrukturo, in sicer z opremo tehnološkega ponudnika Juniper Networks. Implementirali so stikala EX4600 in EX2300, na katera se priklapljajo dostopovne točke ter usmerjevalnike prometa SRX300, ki zagotavljajo povezavo v omrežje Arnes.

Program SIO-2020 je tako VIZ-om kot Arnesu prinesel številne pozitivne učinke in vzpostavil temelje inovativni digitalni šoli prihodnosti. Alenka Starc, vodja programa SIO-2020 in svetovalka direktorja za koordinacijo izobraževalnih in raziskovalnih storitev, Arnes, o uspešnosti programa in pogledu v prihodnost oz. načrtnih za nadaljnjo digitalizacijo šolstva.

Prenesite dobro prakso in spoznajte, kaj prinaša postavljeno informacijsko-komunikacijsko omrežje s stikali in usmerjevalniki Juniper Networks vzgojno-izobraževalnim zavodom v Sloveniji.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Smart Com omrežna infrastruktura Arnes

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več