Telefoni
01.08.2013 07:41

Deli z drugimi:

Share

Nokia kmalu s 6-palčnim mobilnikom Lumia?

Na svetovnem spletu se je pojavila vest, da naj bi podjetje Nokia pripravljalo nov mobilnik družine Lumia, ki naj bi bil opremljen s kar 6-palčnim zaslonom visoke ločljivosti. Na njem bo za nameček nameščen mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 različice GDR3.
Številni poznavalci so prepričani, da bi mobilnik Lumia z gigantskim zaslonom šel v prodajo kot za stavo!
Številni poznavalci so prepričani, da bi mobilnik Lumia z gigantskim zaslonom šel v prodajo kot za stavo!

Podjetje Nokia je konec julija predstavilo največji pametni mobilni telefon družine Lumia, ki za prikazovanje slik uporablja zaslon IPS s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 800 x 480 slikovnih točk (http://goo.gl/zA1RLh). Pred kratkim pa so zanesenjaki spletnega portala Financial Times zatrdili, da finski gigant pripravlja nov mobilnik družine Lumia, ki naj bi bil opremljen s kar 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Priprava večjega mobilnika naj bi bil odgovor podjetja Nokia na povpraševanje uporabnikov, ki pametne mobilne telefone z velikimi zasloni potrebujejo tako za opravljanje delovnih obveznosti kot preživljanje prostega časa.

Zanesenjaki spletnega portala Financial Times za nameček zatrjujejo, da bo novi mobilnik podjetja Nokia opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 različice GDR3. Novi Microsoftov sistem za mobilne naprave naj bi namreč v polni meri podpiral zaslone do ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk (format 1.080p) in mobilne procesorje z do štirimi procesorskimi sredicami. Novost naj bi bila združljiva še z napredno slikovno tehnologijo finskega giganta. Pametni mobilni telefon Nokia Lumia s 6-palčnim zaslonom in mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 GDR3 naj bi se na prodajnih policah trgovin pojavil proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več