Življenjski slog
24.07.2021 09:17

Deli z drugimi:

Share

Evropa ponovno nad Bitcoin

Za nekatere je anonimnost transakcij ena izmed najpomembnejših prednosti kriptovalut. Bo tega konec? Evropska unija namreč že ustvarja nove načrte.
Ali bo zasebnosti plačevanja z Bitcoinom v Evropi kmalu konec?
Ali bo zasebnosti plačevanja z Bitcoinom v Evropi kmalu konec?

Priljubljena kriptovaluta Bitcoin bo v Evropi najverjetneje kmalu deležna hladnega tuša. Ena izmed pomembnejših prednosti bo namreč lahko postala preteklost – anonimne transakcije.

Evropska komisija je v izjavi za javnost zapisala, da ravno anonimne transakcije z Bitcoinom omogočajo pranje denarja in financiranje terorizma, saj nihče ne more izslediti kupca niti prodajalca.

Nova uredba naj bi tudi prepovedala podjetjem, da posameznikom ponujajo anonimne kripto denarnice, vse skupaj pa naj bi bilo zapisano v zakonu že čez dve leti.

Sicer nekatera uveljavljena podjetja že sedaj zahtevajo od uporabnika, da posreduje svoje osebne podatke (ki jih tudi potrdi z osebno izkaznico ali potnim listom).

David Gerard, avtor knjige “Attack of the 50 Foot Blockchain”, je v intervjuju za BBC povedal, da če želimo zaslužiti pravi denar, se moramo tudi držati pravil pravega denarja.

Da pa bi ta predlog postal tudi črka na papirju, je potrebna podpora evropskih držav (tudi Slovenije) in podpora Evropskega parlamenta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več