Računalništvo, telefonija
07.07.2013 19:57

Deli z drugimi:

Share

digiGRAL za Lisco izdelal Poletnega stilista

Lisca se je odločila svojim uporabnicam ponuditi inovativno spletno promocijo svoje nove kolekcije kopalk, da bi uporabnicam čim bolj oljašali in približali kupovanje prek spleta, ki je lahko včasih delikatno. Aplikacija Liscin poletni stilist, ki so jo zasnovali in ustvarili v digitalni agenciji digiGRAL, je več kot odlično izpolnila pričakovanja zaposlenih v Lisci, saj je popolnoma sledila njihovemu konceptu in je bila tesno povezana z njihovimi izdelki, uporabnicam pa je poleg zabave prinesla še uporaben in personaliziran nasvet.
digiGRAL za Lisco izdelal Poletnega stilista
digiGRAL za Lisco izdelal Poletnega stilista

Lisca se je odločila svojim uporabnicam ponuditi inovativno spletno promocijo svoje nove kolekcije kopalk, saj v podjetju posvečajo veliko pozornost kakovosti prodajno-nakupnih procesov. Ker je prodaja ženskega perila in kopalk prek spleta drugačna od izkušnje na prodajnem mestu in ker gre za delikatne izdelke, ki jih ženske ponavadi nakupujejo osebno ob pomoči prodajnega osebja, so se v Lisci odločili uporabnicam, ki bi kupovale prek spleta, čim bolj približati.

»Aplikacija Liscin poletni stilist, ki smo jo zasnovali in ustvarili v digitalni agenciji digiGRAL, je več kot odlično izpolnjevala pričakovanja zaposlenih v Lisci, saj je popolnoma sledila njihovemu konceptu in je bila tesno povezana z njihovimi izdelki, uporabnicam pa je poleg zabave prinesla še uporaben in personaliziran nasvet,« je pojasnil Gregor Graf, direktor digiGRALa. Poletni stilist je uporabnicam pomagal izbrati pravi model kopalk glede na podane fizične atribute in življenjski slog. Uporabnice je vodil skoz nekaj zabavnih in kratkih vprašanj, na podlagi česar jim je na koncu ponudil najustreznejše modele kopalk. Na aplikacijo je bila na koncu vezana tudi nagradna igra. Uporabnice, ki so vpisale svoje podatke, so se tako potegovale za vikend lepotnega razvajanja za 2 osebi v hotelih Life Class ali za tedenske nagrade – kopalke po njihovi izbiri.

Cilj, ki so si ga zadali, je bil predstaviti novo kolekcijo kopalk in privabiti čim večji krog uporabnic k uporabi same aplikacije, ter jim ponuditi uporaben nasvet, kateri model nove kolekcije pristoji uporabnicam. Akcija je trajala 5 tednov v Sloveniji in 3 tedne v državah bivše Jugoslavije, Italije, Nemčije in Češke. »Za tehnološko rešitev smo izbrali HTML5 standard, saj smo želeli razširiti dosegljivost delovanja aplikacije tudi na uporabnike mobilnih naprav, saj se je aktivnost nadaljevala tudi na prodajnih mestih Lisca v obliki tiskovine,« pojasnjuje Gregor Graf. Aplikacija ni bila omejena samo na Facebook omrežje, saj si zrele blagovne znamke, kot je Lisca, ne želijo zanemarjati prometa, ki se zgodi izven Facebooka ali pa pogojevati sodelovanje s članstvom v le-tem. Aplikacija pa je imela kljub temu vključene možnosti za virusno širjenje in Facebook je bil vsebinsko vključen v komunikacijski načrt aplikacije.

»Aplikacija je zaradi uporabnosti doživela velik uspeh, saj je privabila 83.000 unikatnih obiskovalcev, medtem ko pa je bilo vseh obiskov 128.000,« je z rezultatom navdušen Gregor Graf. Za vhod v spletno trgovino pa se je preko aplikacije odločilo skoraj 30.000 uporabnic.

»V digiGRALu, ki je pred kratkim praznoval svojo 2. obletnico, s tako uspešnimi projekti dokazujemo, da tovrstne aplikacije znatno povečajo marketinške zmogljivosti in prinašajo nove možnosti promocije tako izdelkov, kot podjetij ter prinašajo dodano vrednost v nakupno izkušnjo. Naše izkušnje potrjujejo, da uporabniki obožujejo izzive prek tovrstnih aplikacij, navdušen odziv uporabnikov pa je dodatna potrditev uspešno opravljenega projekta,« še dodaja Gregor Graf.

V podjetju digiGRAL jim uspeva ustvarjati inovativna spletna doživetja uporabnikov, prek uporabe interaktivnih elementov in videa, s katerimi uspešno povezujejo sporočilo svojih strank in njihovih uporabnikov. Učinkovito izkoriščajo šarm televizije in interaktivnost spleta ter ju povezujejo za uspeh spletnih strategij njihovih naročnikov. To potrjujejo tudi projekti njihovih številnih naročnikov, kot so Panvita, Slovenijales trgovina, Fructal, Natureta, Lisca, Relax in številni drugi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več