Prenosni računalniki
07.07.2021 10:40
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome OS 91 vas utegne spraviti ob živce

Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS lahko močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook.
Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS lahko močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook.

Nenadna pandemija koronavirusa v lanskem letu, ki se je pojavila čez noč, je organizacije, podjetja, šolski sistem in celo posameznike prisilila k hitremu odzivu. Od celotne krize je daleč največ pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook. Raziskava je namreč pokazala, da se je prodaja poceni osebnih računalnikov Chromebook v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 podvojila.

Ker se bo povpraševanje po računalniških sistemih Chromebook v prihodnje le povečevalo, so si pri podjetju Google zadali, da bodo še pogosteje posodabljali njihov sistem. Ta bo namreč odslej deležen mesečnih posodobitev. To dejansko pomeni, da bodo uporabnike nove možnosti prejemali vsake štiri tedne, kar bo operacijski sistem Chrome OS zagotovo naredilo še bolj zanimivega.

Žal pa so se programerji podjetja Google že pošteno ušteli. Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS (91.0.4472.147) namreč močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook. Uporabniki poročajo o težavi povezani s procesorjem, saj je ta vedno obremenjen na 100 odstotkov, kar posledično upočasni delovanje ostalih aplikacij.  

Največ težav z novim operacijskim sistemom Chrome OS imajo uporabniki osebnih računalnikov Chromebook s procesorji Intel. Ker je napaka povezana z delovanjem operacijskega sistema, bodo programerji podjetja Google to težavo odpravili z novo posodobitvijo. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo omenjena posodobitev na voljo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več