Računalništvo, telefonija
08.01.2013 05:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najstnici omamili starše zaradi prepovedi uporabe računalnika

Najstnici stari petnajst in šestnajst let sta omamili starše z uspavalnimi tabletami zgolj zato, da bi lahko zvečer uporabljali računalnik za dostop do svetovnega spleta. Dekleti sta jo odnesli le z opozorilom, saj sta bili mladoletni.
Če bi starša ene od najstnic popila mlečni napitek v celoti, bi se lahko končalo precej slabše kot le z omamljenostjo in slabostjo.
Če bi starša ene od najstnic popila mlečni napitek v celoti, bi se lahko končalo precej slabše kot le z omamljenostjo in slabostjo.

Čeprav bi moral biti domači osebni računalnik namenjen predvsem zabavi in kakovostnejšemu preživljanju prostega časa, lahko postane povod za hude oblike odvisnosti. To se je dobro videlo na nedavnem primeru, ko sta najstnici omamili starše z uspavalnimi tabletami zgolj zato, da bi lahko zvečer uporabljali računalnik za dostop do svetovnega spleta. Dekleti sta bili stari petnajst in šestnajst let.

Najstnici sta prašek uspavalnih tablet zmešali v mlečni napitek, ki sta ga kupili v lokalni restavraciji s hitro prehrano, in ga ponudili staršem ene izmed njiju. Ker je imel mlečni napitek čuden (neobičajen) okus, so ga starši spili zgolj polovico, kar pa je bilo dovolj, da so se naslednje jutro počutili omamljeno in slabotno. Ker so starši sumili, da jim je lokalna restavracija s hitro prehrano prodala zastrupljen napitek, so se odpravili na policijsko postajo in podali kazensko ovadbo.

Kriminalisti so kaj kmalu ugotovili, da sta za slabost krivi najstnici, ki sta krivdo takoj po aretaciji tudi priznali. Dekleti sta jo odnesli zgolj z opozorilom, saj sta bili mladoletni, v nasprotnem primeru bi za tovrstno dejanje skoraj zagotovo dobili večmesečno zaporno kazen.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več