Računalništvo, telefonija
16.03.2012 14:38

Deli z drugimi:

Share

Spletni sezonski trendi

Največji kos torte pričakovano pripada iskalniku Google.
Največji kos torte pričakovano pripada iskalniku Google.

V sklopu raziskav o obnašanju potrošnikov v letu 2011 je podjetje Red Orbit analiziralo spletne sezonske trende in aktivnosti slovenskih spletnih uporabnikov po posameznih panogah ter jih primerjalo s splošnim sezonskim trendom.

S splošnim sezonskim trendom obiskovanja spletnih strani je podjetje Red Orbit primerjalo turizem. Raziskava je pokazala, da se v Sloveniji obisk strani s turistično ponudbo poveča že v mesecu aprilu in se nato počasi še povečuje. Vrhunec turistične strani doživijo šele v mesecu avgustu, krivulja obiskanosti pa se v septembru spusti skoraj navpično navzdol. Pričakovano se krivulja proti novemu letu spet malo povzpne, saj se približujejo novoletne počitnice in seveda priložnost za oddih.

Spletne trgovine večino leta le malenkostno odstopajo od splošnega trenda. Obisk spletnih trgovin se nad povprečje povzpne le v zadnjih treh mesecih leta. Ko so na vrsti novoletni nakupi.

Pri obisku strani s poslovno, finančno in zdravstveno tematiko je obisk po večini leta enak ali rahlo odstopajoč od splošnega trenda. Najtesneje pa se splošni krivulji skozi vse leto prilegajo strani z informacijsko vsebino in trgovino.

Pri analizi deležev spletnih iskalnikov večjih odstopanj med panogami ni. Po pričakovanjih prednjači Google, ki v povprečju dosega 92-odstotni delež. Do večjega odstopanja prihaja samo na področju financ, kjer Najdi.si dosega kar 13-odstotni delež (v primerjavi s povprečnim šestodstotnim dosegom).

V letu 2011 so slovenski uporabniki na spletnih straneh v povprečju preživeli 2 minuti in 57 sekund ter si ogledali 3,09 podstrani. Najdlje se uporabniki zadržujejo na spletnih informacijskih portalih kot so 24ur.com, siol.net, cosmopolitan.si in podobni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več