Telefoni
06.03.2012 13:16
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni in omrežni mega-trendi v letu 2012

Cisco
Cisco

Mobilnost

Po oceni iz Cisco napovedi indeksa vizualnih omrežij (VNI) v globalnem prometu mobilnih podatkov za obdobje od 2011 do 2016 se bo promet z mobilnimi podatki v naslednjih petih letih povečal za 18-krat in do leta 2016 dosegel 10,8 eksabajtov na mesec ali letno 130 eksabajtov.

Oster porast uporabe mobilnega prometa se delno pričakuje zaradi napovedanega porasta števila s spletom povezanih mobilnih naprav, ki bo preseglo število ljudi na svetu (ocena svetovnega prebivalstva v letu 2016 je 7,3 milijard; vir: Združeni narodi). Za obdobje 2011–2016 Cisco pričakuje, da bo globalni promet mobilnih podatkov do trikrat prerasel globalni promet fiksnih podatkov.

Že sama prirastna količina prometa, ki bo dodana mobilnemu spletu v letih med 2015 in 2016, je približno trikrat večja kot ocenjena količina prometa celotnega mobilnega spleta v letu 2012. Ta bistveni porast spodbujajo naslednji trendi: Več pretočnih vsebin, več mobilnih povezav, izboljšano računanje naprav, večje mobilne hitrosti in več mobilnih videov.

Zanimive ugotovitve v raziskavi

Dve tretjini študentov (66 %) in več kot polovica zaposlenih (58 %) šteje mobilne naprave (prenosnik, pametni telefon, tablični računalnik) kot »najpomembnejšo tehnologijo v svojem življenju«.

Naslednja zanimiva ugotovitev je, da 19 % študentov šteje pametne telefone kot »najpomembnejšo« napravo, ki jo uporabljajo vsakodnevno, v primerjavi z 20 % za namizne računalnike, kar kaže na porast trenda pomembnosti pametnih telefonov in pričakovano rast uporabe pri naslednji generaciji diplomantov pri vstopu na trg delovne sile. Ta ugotovitev je zanetila razpravo o potrebah po pisarnah v primerjavi z možnostjo povezovanja v splet in dela kjer koli, npr. doma ali v javnih okoljih.

Pomembnost naprav in informacij, ki jih prenašajo, je večja kot pomembnost denarja. Polovica študentov in mladih zaposlenih (49 %) je izjavila, da bi raje izgubili svojo denarnico ali torbico kot pa svoj pametni telefon ali mobilno napravo. Bi tudi vi »raje« izgubili denarnico kot telefon?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več