Računalništvo, telefonija
09.01.2012 13:29

Deli z drugimi:

Share

Facebook in SMS-i spremenili zmenke

Facebook in SMS-i spremenili zmenke
Facebook in SMS-i spremenili zmenke

Na kakšen način najstniki najraje komunicirajo in se družijo? Pri Ericssonu (NASDAQ:ERIC) so mnenja, da bo imelo njihovo vedenje pomemben vpliv na prihodnost naprav in tehnologij.

Da bi ugotovili, kakšen bo ta vpliv, je laboratorij Ericsson ConsumerLab, organizacija skupine Ericsson za raziskave med končnimi uporabniki, med junijem in novembrom 2011 izvedel raziskavo med najstniki.

Raziskava je pokazala, da je razširjena uporaba sporočil SMS in Facebooka spremenila dinamiko najstniških zmenkov. Do največjih sprememb je prišlo v procesu osvajanja, ko je cilj povabiti drugo osebo na zmenek. Kljub temu pa se najstniki z morebitnimi partnerji še vedno srečujejo osebno.

Druga jasna ugotovitev je dejstvo, da med najstniki sprememba stanja odnosa na profilu na omrežju Facebook – naprimer »v razmerju« ali »samski« –pomeniuradno potrditev razmerja.

Pošiljanje sporočil SMS je še vedno najbolj priljubljeno, ko srečanje v živo ni možno. Gre namreč za komunikacijsko orodje, ki ne moti njihovega vsakdanjega življenja. Telefonski klici, po drugi strani, pa so po mnenju najstnikov bolj primerni za odrasle. Glede na podatke raziskave je pri 17-letnikih razmerje med pametnimi telefoni in običajnimi mobilnimi telefoni enakovredno. Po drugi strani pa si 13-letniki bistveno bolj želijo pametnih telefonov, če jih še nimajo.

V raziskavi je bilo udeleženih skoraj 2000 najstnikov, reprezentativni vzorec za celotne ZDA pa je predstavljalo 20 milijonov ljudi, starih med 13 in 17 let. Opisano vedenje najstnikov je podobno kot v številnih drugih državah. Raziskava je vključevala tudi 44 kvalitativnih intervjujev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več