Življenjski slog
06.05.2021 07:35
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na voljo aplikacija za naročanje na cepljenje COVID-19

Zaživela je aplikacija, ki omogoča naročanje na cepljene za COVID-19. Za naročanje je potrebno vpisati zahtevane podatke in jih potrditi s kodo, ki jo uporabnik prejme preko SMS sporočila. Digitalno potrdilo ni potrebno.

Aplikacija za naročanje oziroma za oddajo zanimanja za cepljene je bila na voljo že kar nekaj časa na portalu E-Uprava, vendar so jo pred kratkim ukinili oziroma izbrisali vse podatke, saj ni delovala v skladu z zakonom o varstvu podatkov, bolj znanim kot GDPR.

Sedaj je država zato ustvarila novo aplikacijo, kjer se lahko vsakdo naroči na cepljenje.

Spletna stran je na voljo na povezavi -> https://zvem.ezdrav.si/cepljenje

Za naročanje digitalno potrdilo ni potrebno, je pa potrebno izkazati svojo istovetnost z vpisom zahtevanih podatkov. Pri vpisu je tako potrebno navesti EMŠO (najdete ga na zadnji strani osebne izkaznice, desno zgoraj), številko ZZZS (najdete jo na kartici zdravstvenega zavarovanja, prvih devet številk do presledka), mobilno telefonsko številko (na katero boste prejeli SMS sporočilo za potrditev vpisanih podatkov) in elektronski naslov (za morebitna dodatna obvestila).

Zahtevek lahko oddate tako zase, kot tudi v imenu druge osebe.

Prav tako je pri prijavi možno izbrati morebitne prednostne kriterije (posebej ranljiv kronični bolnik, starš oziroma skrbnik posebej ranljivih kronično bolnih otrok in kronični bolnik). Ni pa opcije za zaposlenega v kritični infrastrukturi. V obrazcu lahko vnesete tudi morebitne dodatne potrebe, kot so alergija, cepljenje na domu (zaradi nepokretnosti), komunikacija preko SMS-a ali e-pošte (za gluhe), komunikacija preko telefona (za slepe), dostop z invalidskim vozičkom.

Vpisane podatke je nato potrebno samo še pregledati in oddajo zaključiti z vpisom kode, ki jo prejmete na mobilni telefon v obliki SMS sporočila.

Pomembno je tudi dejstvo, da boste vsi, ki ste se že naročili pri izbranem osebnem zdravniku ali direktno na cepilnem mestu, avtomatično preneseni tudi na ta, nov centralni seznam naročenih.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več