Računalništvo, telefonija
05.12.2011 14:24

Deli z drugimi:

Share

Robot, ki pleza po lestvi

Robot Dream Robo pleza po lestvi kot za šalo!
Robot Dream Robo pleza po lestvi kot za šalo!

V zadnjih nekaj letih smo videvali robote, ki lahko kosijo travo, plešejo, zlagajo nogavice in se sami učijo. Zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo izdelali robota, ki samodejno pleza po lestvi. Za to so poskrbeli inženirji japonskega podjetja Muscle Corporation. Čeprav Dream Robo ni prvi robot, ki lahko pleza po lestvi, je definitivno prvi, ki po lestvi pleza na enak način kot ljudje oziroma posnema njihove gibe.

Hirofumi Tamai, predsednik podjetja Muscle Corporation, je v izjavi za javnost zapisal, da so za pripravo robota Dream Robo potrebovali zgolj tri mesece. Je pa tudi res, da je pri njegovi pripravi sodelovalo kar 15 podjetij. Robot Dream Robo za gibanje uporablja pet motorjev. Dva sta vgrajena v ramena, dva v noge in eden v hrbet. Celoto zaključuje napredna elektronika, ki usklajuje delovanje motorjev.

Da plezajoči robot Robot Dream Robo ni ob muh, se lahko prepričamo z ogledom videoposnetkov na spletnih naslovih http://goo.gl/0t9M4 in http://goo.gl/QTpc6. Podjetje Muscle Corporation je zagotovilo, da bo do prve polovice naslednjega leta še dodatno izboljšalo plezajočega robota. Če bo robot Dream Robo dovolj zanimiv za trg, ga bomo v bližnji prihodnosti lahko celo kupili v prosti prodaji. Ta nam bo zagotovo prišel v pomoč predvsem pri hišnih opravilih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,