20.08.2011 12:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletne strani brez programiranja

Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign.
Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign.

Podjetje Adobe je predstavilo svoje novo orodje za spletne oblikovalce, ki ne želijo imeti prav veliko opravka s kodiranjem.

Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign. Adobe obljublja, da bo omenjena aplikacija poenostavila proces izdelave spletnih strani, ki od oblikovalcev danes zahteva, da svoje grafične predloge posredujejo v obdelavo programerjem, ki dejansko grafično predlogo oživijo in pretvorijo v realno spletno stran.

Kot enega od razlogov za razvoj takšnega programskega orodja, Adobe omenja svojo lastno študijo, v kateri so ugotovili, da večina orodij za razvoj spletnih mest, od uporabnikov zahteva tudi znanje programiranja, ki pa predstavlja problem za več kot polovico oblikovalcev spletnih strani, ki so bili vključeni v omenjeno študijo. Adobe ugotavlja, da se oblikovalci preprosto ali nočejo učiti ali se pač ne zanimajo za programiranje, če pa se že kaj naučijo, pa kaj kmalu ugotovijo, da njihovi možgani preprosto ne razmišljajo na tak način. Prav zaradi tega, oblikovalci ves čas poudarjajo, da želijo imeti za ustvarjanje spletnih strani in ostalih digitalnih vsebin programe, ki omogočajo enako delo kot InDesign, Illustrator in Photoshop.

Več informacij o programski opremi Muse, ki bo ob uradni izdaji prav gotovo dobila drugo ime, je mogoče najti na uradni spletni strani podjetja Adobe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več