Računalništvo, telefonija
27.05.2011 14:07
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Symbian še vsaj do leta 2016

Direktor Nokije, Stephen Elop pravi, da je podjetje trenutno v obdobju, v katerem se morajo naložbe v sistem Symbian nujno nadaljevati.
Direktor Nokije, Stephen Elop pravi, da je podjetje trenutno v obdobju, v katerem se morajo naložbe v sistem Symbian nujno nadaljevati.

Čeprav se je Nokia pred kratkim v svojem poslovnem načrtu zapisala, da bo za svoje pametne mobilne telefone kot primarni operacijski sistem uporabila kar Microsoftov Windows Phone, očitno to podjetje še vedno ni obupalo nad svojim lastnim Symbianom.

Direktor podjetja, Stephen Elop je dejal, da bo podpora Nokijinim mobilnim telefonom, ki temeljijo na operacijskem sistemu Symbian, trajala vsaj še do leta 2016. Ob tem je poudaril, da se vse investicije in nadgradnje v sistem Symbian, v tem trenutku absolutno nadaljujejo še naprej. Čeprav je Nokija na prehodu v novo glavno platformo za “pametne” mobilnike, Windows Phone, Elop pravi, da so naložbe v Symbian še kako nujne in potrebne za nadaljnji razvoj podjetja, zato se programske nadgradnje in nove različice operacijskega sistema Symbian, pričakujejo še vsaj do leta 2016. Poudaril je tudi, da bo Nokia še naprej nudila podporo uporabnikom in vsem aplikacija, kot del sistema Symbian.

Zanimivo pri tem je dejstvo, da je prav Nokija v okviru nedavnih večjih nadgradenj operacijskega sistema Windows Phone 7, dobila poseben partnerski status, kateri ji omogoča, da bo novo programsko opremo dobila absolutno kot prva.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več