Računalništvo, telefonija
11.01.2011 12:03

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7

Podjetje Lenovo je še izboljšalo svoj nabor programskih rešitev Lenovo Enhanced Experience, ki so namenjene pohitritvi dela z računalniki, ki imajo nameščen operacijski sistem Microsoft Windows 7. Različica 2.0 na določenih modelih računalnikov in prenosnikov Lenovo ThinkPad ter IdeaPad omogoča zagon operacijskega sistema v manj kot desetih sekundah.
Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7
Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7

“Odkar smo lani predstavili nabor tehnologij Enhanced Experience, smo od uporabnikov prejeli številne pohvale in želje po novih funkcionalnostih. Večino smo jih uresničili z rešitvami v Enhanced Experience 2.0 za Windows 7, za katere verjamemo, da bodo uporabnikom prinesle veliko dodane vrednosti. Ta je vidna kot hitrejše delo z računalnikom, boljša multimedijska izkušnja ali skrbno varovanje podatkov, pomembno je, da nas te tehnologije jasno ločijo od konkurenčnih izdelkov,” je povedal podpredsednik družbe Lenovo Dion Weisler.

Ključne prednosti računalnikov, ki imajo nameščen programski nabor Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7, so številne. Najbolj očiten je kratek čas zagona operacijskega sistema Microsoft Windows 7, ki je v povprečju na omenjenih računalnikih krajši za 20 sekund, samo ugašanje računalnika pa je hitrejše za približno 28 odstotkov. Modeli, opremljeni s pogoni SSD in tehnologijo RapidDrive, omogočajo zagon operacijskega sistema v manj kot desetih sekundah, hkrati pa je tudi sam zagon aplikacij do dvakrat hitrejši. Poleg številnih namiznih računalnikov in delovnih postaj sta med njimi tudi prenosna računalnika IdeaPad Y570 ter Y470.

Izdelki iz družine IdeaPad, ki imajo nameščen Enhanced Experience 2.0, so deležni tudi bogatih multimedijskih lastnosti, predvsem visokoločljive grafike ter izboljšanega zvoka. Lenovo je licenciral tudi tehnologije prostorskega zvoka podjetij Dolby in SRS, posamezni prenosniki pa so opremljeni z visokokakovostnimi zvočniki proizvajalca JBL. Odlikujejo jih večje membrane ter tehnologije za zmanjševanje vibracij in čistejši zvok. Izboljšano je tudi delovanje rešitev, namenjenih spletnim video konferencam, kjer izstopa tehnologija za izničevanje zvoka tipk med tipkanjem.

Računalniki Think, ki so opremljeni z Lenovo Enhanced Experience 2.0, ponujajo tudi robustne varnostne rešitve. V navezi z bralnikom prstnih odtisov, diski s samodejno enkripcijo podatkov ter možnostjo blokiranja posameznih vmesnikov v BIOS-u računalnika programski paket Lenovo Security Suite skrbi za najrazličnejše vidike varovanja podatkov in informacij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več