Računalništvo, telefonija
06.01.2011 12:22

Deli z drugimi:

Share

Novi Fujitsu LIFEBOOK prenosniki

Novi osebni računalniki ESPRIMO in prenosniki LIFEBOOK s konceptom “true family” uporabniku ponujajo še več udobja in nižje stroške
LIFEBOOK E751
LIFEBOOK E751

Fujitsu je predstavil nove modele osebnih računalnikov ESPRIMO in prenosnikov LIFEBOOK. Obstoječima linijama osebnih računalnikov in prenosnikov je družba Fujitsu dodala tri osebne računalnike ESPRIMO in devet prenosnikov LIFEBOOK. Modeli nove generacije imajo vgrajeno Intelovo procesorsko tehnologijo druge generacije Core™ z novo 32nm mikroarhitekturo, novi računalniki pa uporabnikom pomagajo znižati stroške in porabo časa skozi celoten življenjski cikel proizvoda.

Novi osebni računalniki ESPRIMO in prenosniki LIFEBOOK so prvi modeli, ki jih je družba Fujitsu osnovala na konceptu “true family”. Uporabniku ponujajo znižanje stroškov vzdrževanja, testiranja in ocenjevanja: podjetja, ki želijo zagotoviti skladnost strojne in programske opreme s poslovanjem, morajo običajno oceniti vsak model osebnega računalnika in prenosnika. Koncept “true family” zagotavlja skladnost, saj so glavne komponente Fujitsujevih sistemov enake, vključno z matično ploščo, BIOS-om, čelno vhodno / izhodno ploščo, napajalnikom in prednaloženo programsko opremo. Za uporabnike to pomeni, da lahko skladnost celotne produktne linije in njihovega okolja potrdijo na osnovi testiranja le enega modela. Prva modela osebnih računalnikov, ki sta osnovana na novem konceptu sta ESPRIMO P900 in ESPRIMO E900, medtem ko si prenosnika LIFEBOOK E751 in LIFEBOOK S751 delita osnovne komponente.

Koncept “true family”, ki predstavlja nadaljnjo izboljšavo in posledično razširitev obstoječe Fujitsujeve filozofije, zagotavlja, da so moduli prenosnikov kot so modularna enota za DVD pogone, dodatni trdi disk, dodatna baterija in podvojevalnik vrat, izmenljivi med modeloma LIFEBOOK E751 in LIFEBOOK S751. Te komponente so skladne tudi z modeli generacije 2010.

Fujitsu je že zmanjšal porabo energije v stanju izključenosti z 0-Wattnimi osebnimi računalniki, sedaj pa je odstranil še eno okoljevarstveno prepreko 0-Wattnih modelov – hrup. Nova 0-Wattna modela ESPRIMO E900 in ESPRIMO P900 “Zero Noise” ponujata popolnoma tiho delovanje v običajnem načinu delovanja v pisarnah in stanju izključenosti.

Tretji predstavljeni model osebnega računalnika ESPRIMO Q900 ima dva USB 3.0 vmesnika in omogoča prenos podatkov, ki je 12-krat hitrejši v primerjavi z vmesnikom USB 2.0. Kljub svoji visoki zmogljivosti je ESPRIMO Q900 energijsko najbolj učinkovit model v naboru osebnih računalnikov.

Z razširitvijo linije prenosnikov LIFEBOOK Fujitsu odgovarja na širši razpon potreb uporabnikov. Novi LIFEBOOK P701 ima 12-inčni zaslon in zapolnjuje vrzel med 14-inčnim modelom LIFEBOOK S751 in 10.1-inčnim prenosnikom LIFEBOOK T580.

Nova linija modelov LIFEBOOK predstavlja vrsto uporabnih lastnosti kot sta 0-Wattni AC polnilec, ki ne rabi nobene energije kadar je prenosnik v stanju izključenosti in anti-bakterijska tipkovnica, ki pomaga preprečevati razširitev bakterij med različnimi uporabniki prenosnika. Dodatno lastnost predstavlja tudi USB način polnjenja, ki omogoča polnjenje mobilnih telefonov in drugih prenosnih naprav preko prenosnika LIFEBOOK tudi, ko je ta izklopljen.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več