Računalništvo, telefonija
24.05.2010 13:59

Deli z drugimi:

Share

Novosti iz družbe HP za povečanje inovativnosti podjetij na področju IT

Družba HP je predstavila izdelke, rešitve in storitve, s katerimi lahko podjetja sredstva, namenjena vzdrževanju IT opreme, preusmerijo v IT inovacije.
Cene kartuš za sicer kvalitetne HP-jeve tiskalnike so pogosto pretirane.
Cene kartuš za sicer kvalitetne HP-jeve tiskalnike so pogosto pretirane.

Nova raziskava, ki jo je naročila družba HP, je pokazala, da ima vsak drugi direktor občutek, da je njihovo podjetje ujeto v »inovacijskem krču«, kjer podjetja niso zmožna podpirati inovativnosti v IT, saj sredstva, ki bi jih lahko temu namenili, porabijo za vzdrževanje trenutnega tehnološkega okolja. Več kot vsak drugi poslovni ali tehnični direktor je tudi mnenja, da ta krč ovira njihovo podjetje v primerjavi s konkurenco.

S tem krčem so seveda povezani poslovni stroški. 95% respondentov v raziskavi je dejalo, da so z inovacijskim krčem utrpeli izgubljene priložnosti; 93% jih je odgovorilo, da je utrpelo stroške, povezane s prekomerno uporabo resursov; 99% respondentov je potrdilo, da so utrpeli škodo z vidika izgubljenega časa.

Družba HP je pripravila novosti, ki premagujejo inovacijski krč v IT:

– z ustvarjanjem samoplačljivih projektov, ki omogočajo transformacijo znotraj zastavljenih finančnih okvirjev in hitre izkupičke od vložkov,

– z arhitekturo novih rešitev, ki v času sprememb IT podjetjem omogoča hitro in enostavno spreminjanje funkcionalnosti glede na poslovne potrebe,

– s sproščanjem sredstev, ujetih v operativnih stroških. Dobre poslovne prakse in tehnologija omogočajo podjetjem, da nenehno zmanjšujejo operativne stroške v IT, sproščena sredstva pa preusmerjajo v inovacije.

HP svojim strankam nudi storitve, ki podjetjem omogočajo izkoristiti modernizacijo in njene prednosti. Z umikanjem zastarelih aplikacij in zmanjševanjem kompleksnosti v tehnoloških okoljih lahko podjetja sama financirajo postopke modernizacije.

Rešitev HP Modernization Funding Options nudi strankam dostop do sredstev glede na vrednost obstoječih sistemov in pomaga financirati investicije v nove tehnologije in inovacije.

Izboljšave v programski opremi za upravljanje s strežniki HP Insight Control vključujejo tudi rešitev HP Integrated Lights-Out Advanced (iLO 3). iLO3 zmanjšuje stroške podjetij s poenostavljanjem strežniških nastavitev, optimizacijo napajanja in hlajenja ter vgrajenim spremljanjem stanja sistema (monitoring).

HP je predstavil tudi nove strežnike serije HP ProLiantDL360 G7 in DL380 G7. Strežniki sedme generacije HP ProLiant s konsolidacijskim razmerjem 20:1 nudijo 27 kratno povečanje učinkovitosti glede na porabljen vat energije, strošek potrebnega finančnega vložka pa se lahko povrne že v dveh mesecih. Tudi po povračilu investicijskih stroškov ti strežniki omogočajo prihranke, ki jih je moč uporabiti za investicije v nove IT projekte.

HP Cloud Service Automation (CSA) omogoča strankam zasnovati prilagodljiva IT okolja s krajšim časom uvajanja in avtomatskim upravljanjem zasebnih in javnih računalniških oblakov. Nove HP CSA rešitve povečujejo učinkovitost, sproščajo resurse in odpravljajo nevarnosti, povezane z uvajanjem in upravljanjem storitev v oblaku.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več