Programska oprema
22.03.2021 06:07
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se obeta Instagram za mlajše od 13 let?

Instagram Kids naj bi bil namenjen otrokom starosti med 6 in 12 let.
Instagram Kids naj bi bil namenjen otrokom starosti med 6 in 12 let.

Pri Instagramu so pred letom dni od uporabnikov pričeli zahtevati vpis datuma rojstva. Zdi se, da je ta zahteva usmerjena v zagotavljanje storitev, pri katerih je potrebna določena starost uporabnika. Uporabnikova starost lahko namreč vpliva na različne priporočene nastavitve zasebnosti ali ponudi informacije v sami aplikaciji o tem, kako ostati varen na spletu. Podatki o rojstnem dnevu so sicer skriti, obstoječim uporabnikom pa zaenkrat ne bo treba razkriti podatka o datumu rojstva.

Da bi uporabljal Instagram, mora biti danes uporabnik star najmanj 13 let, kmalu pa naj bi se to spremenilo. Programerji podjetja Facebook naj bi namreč pripravljali posebno različico priljubljenega družbenega omrežja, ki bi ga lahko uporabljali tudi najmlajši. Družbeno omrežje Instagram Kids naj bi bilo namenjeno otrokom starosti med 6 in 12 let, starši pa bi lahko preko njega spremljali aktivnosti svojih otrok.

Programerji podjetja Facebook so sicer leta 2017 že uvedli podobno storitev. Govorimo o družbenem omrežju Messanger Kids, namenjenem otrokom starosti med 6 in 12 let. To družbeno omrežje je sicer naletelo na kritike mnogih staršev, ki se ne strinjajo s tem, da bi bila družbena omrežja na kakršen koli način dostopna najmlajšim.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več