Telefoni
18.02.2010 08:11

Deli z drugimi:

Share

Pet milijard mobilnih telefonov za slabih sedem milijard ljudi

Koliko mobilnih telefonov si lastite?
Koliko mobilnih telefonov si lastite?

Konec lanskega leta se je število uporabnikov storitev mobilne telefonije širom sveta povzelo na 4,6 milijard. Mednarodna zveza za telekomunikacije ITU, ki deluje pod okriljem Združenih Narodov, za letošnje leto napoveduje še dodatno rast uporabnikov storitev mobilne telefonije. Konec letošnjega leta naj bi bilo po vsem svetu skupaj v uporabi že kar vrtoglavih pet milijard mobilnih telefonov.

Največ novih aparatov bo kakopak prodanih v državah v razvoju, med katerimi bodo najbolj izstopale države z velikim številom prebivalcev, kot so Indija, Brazilija, Rusija in Kitajska. K strmi rasti prodaje bodo največ pripomogli cenejši aparati (vedno več modelov je cenejših od 35 evrov) ter vse ugodnejša naročniška razmerja in cenejši pogovori v mobilna in stacionarna omrežja.

Mednarodna zveza za telekomunikacije ITU še ocenjuje, da naj bi do konca leta z dostopom di hitrega mobilnega omrežja razpolagala ena milijarda uporabnikov. Njihovo število pa je v lanskem letu znašalo le 600 milijonov. V obdobju petih let naj bi bilo celo več dostopov do svetovnega spleta preko mobilnih telefonov in mobilnih naprav, kot pa preko osebnih računalnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več