Operacijski sistemi
24.12.2009 11:31

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija večkratnega dotika odslej tudi za Linux

Na tabličnem računalniku Asus Eee T91MT že lahko preizkusimo tehnologije večkratnega dotika v navezi z odprtokodnim operacijskim sistemom Fedora.
Na tabličnem računalniku Asus Eee T91MT že lahko preizkusimo tehnologije večkratnega dotika v navezi z odprtokodnim operacijskim sistemom Fedora.

Tehnologija večkratnega dotika

(multi-touch) je med uporabniki Microsoftovega operacijskega sistema Windows 7 izjemno priljubljena, saj lahko z njeno pomočjo kar s prsti urejamo digitalne fotografije, glasbo in filmske posnetke. Po dolgem času suše pa so vendarle na svoj račun prišli tudi uporabniki odprtokodnih operacijskih sistemov Linux.

Programerji francoskega podjetja ENAC Interactive Computing Lab so namreč priljubljeni odprtokodni operacijski sistem Fedora opremili s tehnologijo večkratnega dotika. Za uporabo nove tehnologije pa potrebujemo le jedro različice 2.6.31, nekoliko prirejen grafični vmesnik X.org inačice 1.7 ter primerno strojno in programsko opremo.

Tehnologijo večkratnega dotika lahko na primer brez težav preizkusimo na tabličnem računalniku Asus Eee T91MT. Vse potrebno za dosego želenega cilja pa najdemo na spletni strani http://lii-enac.fr/en/projects/shareit/xorg.html. Pri tem velja le še opozoriti, da bo pot do pričetka uporabe tehnologije večkratnega dotika vse prej kot enostavna, saj sama procedura od uporabnika 2zahteva” precej predhodnega znanja s področja odprtokodnih rešitev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808