Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Hi-fi sistemi
Življenjski slog
16.10.2024 15:00

Deli z drugimi:

Share

Sonos predstavil Arc Ultra, novo zvočno letev s funkcijo Sound Motion™

Sonos je danes predstavil Sonos Arc Ultra, nov ki predstavlja tudi revolucionarno tehnologijo pretvornikov, imenovano Sound Motion™. A Sound Motion™ je pomemben preboj na področju avdioinženiringa in drastično zmanjšuje velikost pretvornika. hkrati pa povečuje nizke tone, s čimer odpira novo poglavje v inovacijah na področju zvoka, kjer je mogoče doseči večji in boljši zvok. z manjšimi izdelki. Arc Ultra zagotavlja do dvakrat močnejše nizke tone kot njegov predhodnik in prostorsko zvočno izkušnjo 9.1.4 brez primere v elegantni in prefinjeni zasnovi.

Sonos predstavlja tudi zvočnik Sonos Sub 4, naslednjo generacijo kultnega nizkotonca z osveženo zasnovo in notranjostjo, ki vaše najljubše filme, priljubljene oddaje in druge vsebine oplemeniti z drhtečimi nizkimi toni.

Novi ponudbi bosta na voljo od 29. oktobra 2024 na Sonosovi spletni strani in pri lokalnih prodajalcih v Sloveniji, in sicer Arc Ultra za 999 € in Sub 4 za 899 €.

»Sonos že desetletja revolucionarno spreminja izkušnje domačega kina in glasbe z izdelki, ki so videti enako dobro kot zvenijo. Zaradi želje po inovacijah smo ustvarili Sound Motion™, da bi presegli meje možnosti posameznega zvočnika in to prvo tehnologijo pretvornika v industriji prenesli v domači kino, kjer je povpraševanje po izjemnem zvoku enako oblikovanju, ki ustreza sodobnim bivalnim prostorom,“ je dejal Patrick Spence, izvršni direktor družbe Sonos. „Arc Ultra je preobrazba našega najbolje prodajanega soundbara, ki izkorišča to neverjetno inovacijo, da bi z elegantnejšo zasnovo zagotovil zvok brez primere.«

Sonos še naprej pospešeno izboljšuje svojo novo aplikacijo. S posodobitvijo programske opreme, ki je sledila predstavitvi naprav Arc Ultra in Sub 4, naj bi nova aplikacija po pričakovanjih presegla zmogljivost prejšnje aplikacije v pomembnih kazalnikih, vključno s tistimi, ki so za nove kupce bistvenega pomena – identifikacija sistema, nastavitev novih naprav in možnost združevanja naprav Sonos v skupine. Za sedanje stranke Sonosa bo posodobitev ponovno uvedla 90 % manjkajočih funkcij nove aplikacije, pri čemer bodo dodane še dodatne funkcije, saj Sonos nadaljuje s stalnim posodabljanjem. Podrobnosti najdete na naši strani za podporo.

»Neutrudno smo se trudili, da bi rešili najbolj kritične težave z aplikacijami in najbolj zahtevane starejše funkcije. Dosegli smo raven kakovosti, ki nam daje samozavest pri lansiranju novih izjemnih izdelkov,« je dejal Patrick Spence, izvršni direktor družbe Sonos. »Kot smo zapisali v svojih zavezah, bomo še naprej redno izboljševali programsko opremo in odločeni smo, da bo izkušnja z izdelki Sonos boljša kot kadar koli prej.«

Arc Ultra: pronicljiv zvok za domači kino

Arc Ultra, izdelan na podlagi prve tovrstne tehnologije in globokega industrijskega sodelovanja, zagotavlja okrepljene nizke tone, prostorsko zvočno izkušnjo s tehnologijo Dolby Atmos®, ob kateri se vam naježijo dlake, in napredno izboljšavo govora za še več ravni nadzora – vse to v elegantnem ohišju, ki se prilega vašemu prostoru in dopolnjuje velike televizorje.

  • Zvok iz kinodvorane v vaši dnevni sobi: Arc Ultra zagotavlja ogromno zvočno kuliso, ki natančno razporedi vsako podrobnost zvoka v sobi in vas obdari z vsebino. Popolnoma nova arhitektura vsebuje 14 zvočnikov, ki jih je zasnoval Sonos, vključno z nizkotoncem Sound Motion™ in skupkom visokotoncev z valovodi na obeh koncih, ki zagotavljajo prostorsko zvočno izkušnjo 9.1.4. Nastavite se s funkcijo Trueplay™, da natančno določite najboljši zvok za svoj prostor, ki je zdaj na voljo za iOS in Android.
  • Nikoli ne zamudite besede ali šepeta: Arc Ultra z novo arhitekturo osrednjega kanala povečuje jasnost glasu, zato lažje sledite dialogu. Povsem nova napredna funkcija Speech Enhancement vam omogoča, da v aplikaciji Sonos izberete želeno raven jasnosti dialoga.
  • Kinematografsko sodelovanje: Arc Ultra je rezultat poglobljenih odnosov z zvočno ploščo Sonos. Sodelovali smo z veteranskimi filmskimi producenti in ustvarjalci, kot sta Chris Jenkins in Onnalee Blank, da bi Arc Ultra izpopolnili za predvajanje vsebin Dolby Atmos in sestavili studijsko izkušnjo, ki se lahko kosa s profesionalnimi zvočnimi sistemi.
  • Oblikovanje, vredno vašega doma: Arc Ultra je premišljeno izdelan z značilnim ukrivljenim profilom, matiranim zaključkom in vitkejšim videzom, ki je eleganten, ko je nameščen, in ne ovira okvirjev televizorja, ko je postavljen na kredenco. Njegova ovita rešetka se razteza okoli zadnjega dela zvočnika, zato lahko zvok potuje v vse smeri in vas popolnoma obkroži.
  • Brezhibna nastavitev in nadzor: S preprosto povezavo HDMI eARC v nekaj minutah odkrijte zvok kinematografske kakovosti in ga brez težav upravljajte z daljinskim upravljalnikom televizorja, aplikacijo Sonos, aplikacijo Sonos Voice Control ali Amazon Alexa. Upravljalni elementi na dotik so pametno nameščeni na posebni polici za zvočno vrstico, da ne motijo pogleda. Z linijskim vhodom Bluetooth vam Arc Ultra omogoča tudi več načinov pretakanja – naj gre za predvajanje podkasta ali pripravo seznama predvajanja pred prihodom gostov.
  • Zavezan k trajnostnemu razvoju: Arc Ultra je bil zasnovan odgovorno, saj je izboljšana servisabilnost z uporabo več vijakov in manj lepil, brezhalogenski materiali za tiskana vezja, manj silicijevega materiala in kar za 20 % manjša poraba energije v mirovanju kot samostojni predvajalnik v primerjavi s predvajalnikom Arc. Njegovo embalažo je mogoče 100-odstotno reciklirati, poleg tega pa je njegova prostornina za 18 % manjša, kar omogoča učinkovitejše pošiljanje.

Sub 4: prenovljen nizkokotonec

Sub 4 je subwoofer naslednje generacije, ki proizvaja nizke tone, ki jih lahko občutite, in spreminja izkušnjo domačega kina ter vas približa vsebini, ki jo obožujete.

  • Ritmični zvok: Z dvema po meri izdelanima nizkotoncema, ki ustvarjata globoke in dinamične nizke frekvence za izboljšanje zabave, začutite v prsih vsak ritem, rjovenje ali brnenje. Prav tako ni šumenja ali ropotanja – oba nizkotonca Sub 4 sta obrnjena navznoter in ustvarjata učinek odpravljanja sile, ki nevtralizira popačenja.
  • Prenovljen, od znotraj in zunaj: Sub 4 je najnaprednejši Sonosov globokotonec doslej, saj ima večjo procesorsko moč in pomnilnik ter nove radijske postaje WiFi za boljšo povezljivost, da ne zamudite nobenega ritma.
  • Enako ikonično oblikovanje: Sub 4 ima elegantno kiparsko obliko, ki ohranja večino estetike predhodnika, s posodobljenim matiranim zaključkom v črni in beli barvi ter profilom, ki ga je enostavno postaviti pokonci, položiti na bok ali pospraviti pod kavč. Sub 4 je tudi v bolj trajnostni obliki, saj je bil dematerializiran, poraba energije v stanju mirovanja pa je bila zmanjšana za skoraj 50 %.
  • Dih jemajoč domači kino: Če Sub 4 združite z zvočniki Arc Ultra, Arc ali Beam za globlje nizke tone, boste filmom in oddajam dodali več dramatičnosti. Združite dva nizkotonca za maksimalne nizke tone, ki bodo še dodatno okrepili vsak prizor in pesem – Sub 4 je združljiv s prejšnjimi generacijami Sub.

Za več informacij obiščite spletno stran www.sonos.com.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Sonos.
Vas zanima več iz te teme?
zvočniki Sonos Soundbar zvočniki Sonos Ace


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več