Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
16.10.2024 11:18
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Noč je njun čas: Modna oblikovalka in pastry chef združena v strasti do ustvarjanja ponoči

S svojo najnovejšo serijo 14T je Xiaomi pripovedoval uspešne poslovne zgodbe na videz nezdružljivih posameznikov, vrhunskih strokovnjakov in kreativcev s projektom Heroji noči.

Čeprav se med seboj ne poznata in delujeta v popolnoma različnih panogah, priznano slovensko modno oblikovalko Majo Štamol Droljc ter slaščičarja in mojstra pekovskih umetnosti Naserja Gashija združuje skupna točka – delo ponoči. Naser, priznani slaščičar, ustvarja svoje mojstrovine v tišini noči, ko pripravlja unikatne sladice, največkrat rogjličke, ki navdušujejo sladokusce. Na drugi strani pa Maja Štamol Droljc, priznana modna oblikovalka, najde v noči ustvarjalni navdih, ko v tišini in miru šiva edinstvene kose, ki osupnejo njene stranke.

Čarobnost noči so opisovali številni umetniki – od pisateljev, slikarjev, fotografov in glasbenikov, Xiaomi pa je s svojim projektom Heroji noči, ki je bil javnosti predstavljen v okviru lansiranja serije Xiaomi 14T, zdaj naredil enako. Serija Xiaomi 14T zagotavlja izjemno fotografsko izkušnjo za vsakega uporabnika zahvaljujoč optiki Leica nove generacije. Z naprednimi zmogljivostmi fotografiranja pri šibki svetlobi Xiaomi 14T in Xiaomi 14T Pro zajemata dih jemajoče nočne prizore in živahne pokrajine z izjemno jasnostjo.

Xiaomijev projekt Heroji noči združuje ugledne posameznike, ki jim noč pomaga sprostiti njihov ustvarjalni potencial. Nočna tišina pogosto prinese želeno introspekcijo, izostreno in globljo osredotočenost na lastne občutke, želje in misli, brez tovrstne (samo)analize pa nihče od omenjene četverice vrhunskih strokovnjakov ne bi uresničil svojih poklicnih sanj.

Maja Štamol Droljc pravi, da je noč zanjo popoln čas za ustvarjanje: “Ko se noč spusti, vem, da je čas mojega miru in ustvarjalnosti. Šivalni stroj postane moje platno, nočni mir pa moj navdih. Občutek je skoraj meditativni, ko ustvarjam oblačila, ki kasneje postanejo del nečesa posebnega.”

https://www.instagram.com/reel/DA3kanaokJS/?igsh=OGJvbGNmZmE2MmF1

Naser Gashi, slaščičarski mojster, ki ustvarja vrhunske slaščice, prav tako izkorišča moč noči: “Noč prinaša poseben mir in fokus, ki ga potrebujem za ustvarjanje popolnih slaščic. Medtem ko večina spi, jaz pripravljam sladice, ki bodo naslednji dan razveselile številne goste. Največkrat ponoči vstajam za rogljičke, ki so tako ob ranem jutru svež in – popolni. Časovna omejitev in izziv ustvarjanja v nočnih urah me silita, da postanem še bolj kreativen.”

Nighmasters: Navdihnjeni z lepoto noči

Projekt Heroji noči, ki ga je navdihnila lepota noči, je Xiaomi predstavil ob lansiranju svoje nove serije pametnih telefonov Xiaomi 14T, ki se ponaša z napredno tehnologijo umetne inteligence in izjemnimi zmožnostmi nočnega snemanja.

Xiaomi Slovenija | Naser Gashi, slaščičar, neumorno ustvarja sladke dobrote, ki zjutraj pozdravijo prve goste. V mirnih urah njegov prostor napolni vonj po… | Instagram

Serija Xiaomi 14T in Xiaomi 14T Pro omogočata zajem dih jemajočih nočnih prizorov in živobarvnih pokrajin z izjemno jasnostjo, zahvaljujoč naprednemu Sonyjevemu IMX906 fotografskemu senzorju in vsestranskemu sistemu s tremi kamerami, ki vključuje tri leče z različnimi goriščnimi dolžinami, od 15 mm do 100 mm. Glavna kamera s 50 MP in Leica Summilux objektivom zagotavlja živahne barve in izjemne podrobnosti tudi v slabih svetlobnih pogojih, medtem ko ultraširokokotna kamera s 12 MP omogoča ostre in podrobne posnetke pokrajin.

Poleg impresivnih fotografskih zmogljivosti serija Xiaomi 14T izstopa tudi pri videografiji, saj omogoča snemanje videoposnetkov kinematografske kakovosti. Način snemanja omogoča prilagoditev razmerja slike 2,39:1 in podpira funkcije, kot sta Cinematic Blur in Rack Focus za kinematografski učinek. Hkrati MasterCinema omogoča HDR video posnetke v formatu 10-bitni Rec. 2020 in snemanje v 4K pri 30 fps, s čimer zajame več podrobnosti v svetlobi in senci ter uporabnikom ponudi dinamični razpon, ki je zelo podoben človeškemu vidu.Za vse kupce je Xiaomi do 31. oktobra pripravil posebno ponudbo, v kateri ob nakupu katerekoli naprave iz nove serije Xiaomi 14T v dar prejmete Xiaomi robotski sesalnik E10.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi Xiaomi 14T Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia Pro d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia Pro d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia Pro d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888