Igralne konzole
Igre
12.10.2024 17:04

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni Anbernic RG CubeXX uradno med nami

Igranje iger na pametnem mobilnem telefonu ni vedno najboljša izkušnja. Zato je podjetje Anbernic predstavilo nadvse zanimivo in povsem kompaktno prenosno igralno konzolo RG CubeXX.
Foto: Anbernic
Foto: Anbernic

Igranje iger na pametnem mobilnem telefonu ni vedno najboljša izkušnja. Zato je podjetje Anbernic predstavilo nadvse zanimivo in povsem kompaktno prenosno igralno konzolo RG CubeXX. Ta za relativno malo denarja ponuja možnost igranja retro iger na vsakem koraku. Poleg tega nudi izjemno uporabniško izkušnjo in bo na voljo za nakup še pred koncem letošnjega leta.

Prenosna igralna konzola Anbernic RG CubeXX temelji na osnovi omenjenega procesorja Allwinner H700. Grafičnim vsebinam pa je kos vgrajeno grafično jedro ARM G31. Tu je na voljo še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR4X. Čeprav se strojna oprema prenosne igralne konzole Anbernic RG CubeXX ne more primerjati s pametnimi telefoni višjega cenovnega razreda, bo ta več kot dovolj za poganjanje tudi sodobnih iger. Tako kot konkurenčna prenosna konzola Retroid Pocket 4. Poleg tega bo lahko emuliral tudi legendarne in nepozabne igre za starejše konzole, kot so Dreamcast, N64 in seveda PlayStation 1.

Prenosna igralna konzola Anbernic RG CubeXX razpolaga s kar 128 gigabajti vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko razširimo za dodatna dva terabajta. Za izris slik je na voljo zaslon s 3,95-palčno oziroma 10-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 720 x 720 slikovnih točk. Napolnjena baterija kapacitete 5.200 mAh pa naj bi zadoščala za okoli šest ur neprekinjenega delovanja. Za povezovanje z zunanjim zaslonom pa je na voljo vmesnik HDMI. Tu najdemo še polno podporo za večprstni dotik.

Retro konzola Anbernic RG CubeXX je za nameček nadvse priročna za prenašanje naokrog. Piko na i pa dajejo še mobilni operacijski sistem Anbernic Linux, avtonomija delovanja do sedem ur ter brezžični povezavi Bluetooth 4.2 in Wi-Fi 802.11. Tu bomo našli še praktične brezžični krmilnik. Več o novosti, vključno z maloprodajno ceno, pa bo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več