Življenjski slog
25.09.2024 19:27

Deli z drugimi:

Share

Ko vas Roomba vsak dan reši nadležnega čiščenja

Med hladnejšim in bolj deževnim jesenskim vremenom domov prinesemo več smeti kot v drugih letnih časih. Pogostejšemu sesanju in brisanju tal se ne moremo izogniti, a lahko delo prepustimo kombiniranemu robotu Roomba podjetja iRobot!

Čeprav morda nimate psa ali mačke, ste že kdaj po trdih tleh spustili pomivalca tal, zato veste, kako hitro se jeseni umažejo. Parket, laminat ali ploščice so videti čiste, a krpa na robotu je umazana. Kako to? Ko se vrnemo domov, ne sezujemo čevljev pred vhodnimi vrati, temveč v predsobi (ali še kasneje). Umazanija s podplatov se prenese na tla, od koder jo potem pogosto raznesemo še v ostale sobe. Rešitev je načeloma preprosta. Kjer puščamo čevlje, imejmo še krpo za brisanje tal in sesalec. Lažje reči, kot storiti. To vemo vsi. Podobno je z domačimi živalmi. Pred vrati pustimo krpo in tačke obrišimo ob vrnitvi s sprehoda. Malo zagotovo pomaga. A tudi ta rešitev ni popolna. Naj bomo še tako natančni, med dlakami bo vedno ostalo vsaj še nekaj umazanije.

Bolje je delo prepustiti »nekomu«, ki se nikdar ne utrudi, ne pozablja na svoje zadolžitve in mu čiščenje tal ni nekaj nadvse zoprnega. Robotske sesalnike Roomba poganja operacijski sistem iRobot OS, zato večina modelov oblikuje tloris prostora, na katerem označite in imenujte sobe ter določimo področja, ki potrebujejo še posebno pozornost. Na primer meter v vsaki smeri okoli vhodnih vrat. Ko ste to naredili, zlahka pošljete robota tja (ali v sobo, ki potrebuje pozornost), ko se vam zahoče. Ravno tako pride do izraza funkcija detektiva za smeti (Dirt Detective), s katero se ponašajo nekateri boljši modeli robotov Roomba, po zaslugi katere ti vedo, katere sobe so pogosto bolj zamazane. Tako gre tja med periodičnim čiščenjem najprej oziroma se tam zadrži dlje.

Robotski sesalniki Roomba so razvpiti zaradi odličnega sesanja, saj praktično ni površine, ki je ne bi dosegli, in smeti, ki je ne bi »posesali«. Že nekaj časa so podobno učinkoviti v pomivanju tal, še posebej modeli Roomba Combo j7 in Roomba Combo j9+. Značilno zanje je, da imajo krpo varno na hrbtu, daleč od tal, od koder jo ročici spustita izključno, kadar je potrebna. Ko so pod robotom trda tla, primerna za mokro brisanje, to predstavlja odlično funkcijo, ki prepreči, da bi robot po nepotrebnem zmočil ali celo umazal vredno azijsko preprogo. Zaradi inovativnega dviga krpe jih brez težav uporabljate, ko vas ni doma, in delajo po prej nastavljenem urniku ali zaradi zahteve na daljavo preko aplikacije iRobot Home.

Ko iščete samostojno napravo, ne spreglejte modela Roomba Combo 10 Max s samočistilno postajo, ki robotu izprazni košek, napolni posodo za tekočino ter očisti in osuši krpo za brisanje tal. Boljšega robota, ki dolgo ne zahteva, da izpraznite vrečko za smeti, napolnite posodo s čisto in odlijete umazano vodo, ne boste našli.

Omenjeni kombinirani roboti niso edini v ponudbi podjetja iRobot. So najbolj zmogljivi in temu primerno tudi stanejo. Cenovno ugodnejši modeli, kot je Roomba Combo j5, imajo drugačno zasnovo. Opremljeni so z dvema koškoma za smeti: običajnim in takšnim s posodo za tekočino ter krpo na spodnjem delu. Ideja je silno preprosta in če lahko rečemo, tudi učinkovita. Kadar potrebujete zgolj sesanje, takrat nosi običajni košek in vestno izpolnjuje to nalogo. Ko pride čas za mokro brisanje, košek zamenjate. Robot zazna spremembo in se ji takoj prilagodi. Dokler bo opremljen z njim, bo sesal in hkrati tla še pobrisal z mokro krpo.

Ne glede na to, za kateri model robotskega sesalnika Roomba se boste odločili, nikar ne spreglejte še ene njihove prednosti, ki jo ima podjetje iRobot pred konkurenco. Uporabljali ga boste dolgo časa in ta čas se boste vedno lahko zanesli, da so rezervni deli in servisna storitev blizu ter vedno dostopni. To je nekaj, česar vam v Sloveniji ne nudijo vsi proizvajalci domačih pomočnikov, brez katerih ne morete več!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več