Prenosni računalniki
22.09.2024 11:40

Deli z drugimi:

Share

GPD prenosnik z dvema zaslonoma, ki se obračata in zlagata končno v predprodaji!

Novi GPD Duo je končno na voljo v predprodaji, in sicer preko spletne prodajalne minixpc.com. A novost pričakovano ni poceni.

Umetna inteligenca je pustila svoj pečat na praktično vseh področjih. Čeprav smo šele na začetku njenega razvoja, se je podjetje AMD odločilo za izdelavo namenskih procesorjev, ki temeljijo na osnovi umetne inteligence. Tu gre za procesorje družine AMD Ryzen AI, ki navdušujejo v vseh pogledih.

Zanj so se odločili tudi pri podjetju GPD, in sicer za prenovo priljubljenega prenosnega računalnika Duo. Ta je namreč sedaj na voljo tudi s procesorjem AMD Ryzen AI 9 HX 370. Novost opremljena z 12 fizičnimi jedri frekvence do 5,1 gigahercev je namreč opremljena z zelo zmogljivo vgrajeno grafično kartico. Tu gre za vgrajeno rešitev AMD Radeon 890M iGPU. Ta je za kar 40 odstotkov zmogljivejša v primerjavi z modelom AMD Radeon 780M iGPU. Poleg tega je njena zmogljivost primerljiva z grafično kartico Nvidia RTX 2050. To v praksi pomeni, da bo brez težav kos tudi zahtevnejšim grafičnim vsebinam in da bo igranje iger z njo zagotovo pravi užitek.

Prenosnik GPD Duo se ponaša še z dvema 13,3-palčnima ploščama OLED na kupu, tako da je na vrhu dodaten zaslon. To je podoben pristop, kot smo ga videli pri Asusovem novem Zenbook Duo, ki smo ga testirali, vendar želi GPD to narediti brez odstranljive tipkovnice in stojala, tako da se lahko drugi zaslon zloži za glavnega v obliko, ki je videti kot običajen prenosnik.

Drugi zaslon na napravi GPD Duo se torej lahko zloži v obliko tabličnega računalnika s podporo za vnos s pisalom. Ko je naprava zložena, je velika kot list papirja A4, ko pa sta oba zaslona popolnoma raztegnjena, meri 18 palcev. Zaslona podpirata 10-točkovni dotik, 4096 ravni občutljivosti pritiska za pisalo in protokol Microsoft Pen Protocol za podporo pisala Surface Pen.

Novi GPD Duo je končno na voljo v predprodaji, in sicer preko spletne prodajalne minixpc.com. A novost pričakovano ni poceni. Vstopna različica opremljena z 32 gigabajti sistemskega pomnilnika in terabajtom prostora je namreč vrednotena na kar preračunanih 1.521,33 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več