Življenjski slog
Poslovne rešitve
11.09.2024 12:50
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Citypark gradi največjo sončno elektrarno na nakupovalnih središčih v Sloveniji

Citypark bo dobil največjo sončno elektrarno na nakupovalnih središčih v Sloveniji, saj postavlja še dodatno sončno elektrarno.
Foto: osebni arhiv Andreja Ropreta
Foto: osebni arhiv Andreja Ropreta

Citypark gradi največjo sončno elektrarno na nakupovalnih središčih v Sloveniji. Prva elektrarna, ki so jo zgradili lani, ima moč 714 kW, sedaj pa se ji pridružuje še sončna elektrarna z močjo 1.100 kW. Nova pridobitev bo na omrežje priklopljena predvidoma oktobra. Skupno bodo s sončnimi elektrarnami pokrili 15 % vseh potreb po energiji v Cityparku.

S tem bodo zmanjšali emisije CO2 za 307 ton letno, kar je enako, kot če bi zasadili 14.000 dreves. S tem bodo znižali svoj ogljični odtis in zagotovili okolju prijaznejši vir energije.

Poleg izgradnje fotovoltaičnega sistema so ozelenili tudi strešne površine in zamenjali prodne površine z vegetacijsko plastjo mahu in lišajev. Na ta način zagotavljajo dobro mikroklimo v urbanih območjih in pomembno prispevajo k lokalnemu okolju, saj zeleni strešni sistemi pripomorejo k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšanju učinka toplotnih otokov.

Nenehno stremijo za novostmi

Njihova nakupovalna destinacija ima več kot 120 trgovin in lokalov. Nenehno stremijo za novostmi na trgu in prenavljajo njihove poslovalnice. V drugi polovici septembra bodo odprli specializirano trgovino Knajfi, kjer gre za vrhunske japonske nože in kuhinjske dodatke. V  začetku oktobra se jim bo v pritličju pridružila še ena specializirana trgovina – to bo trgovina s spodnjim perilom za moške Intimissimi Uomo.

Številni dogodki – tudi gaming pop-up in Lego mozaik

Že to soboto bo igričarski dogodek – gaming pop up. Pripravili so postaje z najnovejšimi videoigrami, kjer se lahko potopite v svet virtualne resničnosti z VR očali. Dogodek bo gostil tudi posebne vplivneže s sveta iger, kot sta Denko in Wortex.

Srečanje eksotičnih športnih vozil

Eden večjih dogodkov bo v soboto, 28. septembra, na strehi njihove parkirne hiše. Organizirali bodo srečanje hitrih športnih avtomobilov, kjer bo  razstavljenih več kot 300 eksotičnih avtomobilov (tudi Lotus, Porsche in drugi). S tem dogodkom podpirajo tudi dobrodelnost s srečelovom, saj gre vsota prodanih srečk v dobrodelne namene.

Teden družabnih iger in eden večjih dogodkov: Lego mozaik

Prvi teden oktobra (v tednu otroka) bo teden družabnih iger. Za mlajše in večje otroke so pripravili različne postaje s klasičnimi in najnovejšimi namiznimi igrami.

Eden bolj odmevnih dogodkov v oktobru pa bo sestavljanje velikega mozaika iz lego kock. Obiskovalci bodo lahko od četrtka, 17. oktobra, do sobote 19. oktobra, preizkusili svojo ustvarjalnost pri sestavljanju  ogromnega  mozaika iz LEGO kock in obujali spomine na otroštvo.

Prav tako bodo v oktobru na njihovih nakupovalnih ulicah predstavili nove trende jesenskih kolekcij iz njihovih trgovin v prav posebnih vitrinah.  

Vsak prvi petek v mesecu so znova na sporedu brezplačne gledališke predstave za otroke, naslednja bo oktobraz naslovom Coprniška šola čarovnice Matilde, pred nočjo čarovnic, ki bo prav tako obarvana z aktivnostmi, za otroke pa bodo gostili predstavo z naslovom Takšne buče.

Ne pozabimo še na njihovo letošnjo novost in posebnost Cityparkabrezplačno modno svetovanje, ki ga za njihove obiskovalce izvajajo s priznano stilistko enkrat mesečno.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Citypark.
Vas zanima več iz te teme?
Sončne elektrarne


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več