Prenosni računalniki
04.11.2009 11:48

Deli z drugimi:

Share

Druga generacija prenosnika XO s procesorjem ARM?

Prenosni računalnik XO-2 bo približno polovico manjši kot trenutni model XO.
Prenosni računalnik XO-2 bo približno polovico manjši kot trenutni model XO.

Nicholas Negroponte

, pobudnik najcenejšega prenosnega računalnika na svetu XO, ki ga je zasnovalo združenje One Laptop Per Child (OLPC), je najavil prihod njegovega dostojnega naslednika. Prenosnik XO-2 bo temeljil na osnovi dveh izjemno kakovostnih zaslonov, občutljivih na dotik, ki bosta pri polni obremenitvi porabila komajda slab vat električne moči.

Strojna oprema cenovno ugodnega prenosnega računalnika naj bi obsegala še varčni procesor ARM, sistemski pomnilnik kapacitete 256 MB, pogon Solid State in nepogrešljivi modul Wi-FI. Za nakup prenosnika XO-2, ki bo, tako kot njegov predhodnik, namenjen le otrokom najrevnejših predelov sveta, naj bi bilo potrebno odšteti zgolj 75 ameriških dolarjev.

V kolikor inženirji združenja One Laptop Per Child ne bodo naleteli na težave, naj bi bil novi cenovno ugodni prenosni računalnik na prodaj najkasneje do konca leta 2012. Poganjanje prednameščene programske opreme pa naj bi bilo prepuščeno mobilnemu operacijskemu sistemu Linux.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710