Poslovne rešitve
24.09.2024 07:08

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na NIS 2? Zdaj je skrajni čas

V podjetju moramo imeti primerno izobražen kader, da zadostimo vsem potrebam in zahtevam posla. Zato ne smemo pozabiti na pomembnost nenehnega izobraževanja.

Nova znanja stalno vsrkavamo vase, in danes je izrednega pomena, da smo vedno »na tekočem« in sledimo razvoju ter spremljamo, kaj se dogaja na področjih, ki so pomembna za naše delo.

Pomembno je tudi, da po izobraževanju prejmemo certifikat, s katerim lahko izkazujemo usvojeno znanje. Pri izobraževanjih pod okriljem DATAINFO.SI vam za to ni treba skrbeti, certifikat je vključen v ceno izobraževanj, ki jih bomo omenili.

Želite postati Vodilni implementator?

Varnostne grožnje in napadi na informacijske sisteme so postali naš vsakdan. Pravilna implementacija in upravljanje varnostnih kontrol ter najboljših praks za varovanje informacij so najboljši obrambni zid podjetja. Konec koncev varnost informacij zahtevajo tako stranke kot zakonodajalci in vsi, s katerimi sodelujemo.

Izobraževanje za vodilnega implementatorja je zasnovano za pripravo udeležencev pri implementaciji sistema upravljanja varnosti informacij (SUVI) na osnovi standarda ISO/IEC 27001. Po tečaju boste sposobni razumevanja najboljših praks SUVI in ogrodja za njegovo nenehno upravljanje in izboljševanje.

Po udeležbi in uspešno opravljenem izpitu lahko zaprosite za certifikat “PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Implementer”, ki je vključen v ceno.

Zakaj je to tako aktualno? Ker je varstvo osebnih podatkov zelo povezano z informacijsko varnostjo in NIS-2. Datum, ko bodo podjetja in organizacije morale prilagoditi svoje prakse kibernetske varnosti, da bodo skladna z novimi evropskimi standardi, se namreč nezadržno bliža.

Kot Vodilni implementator boste pomagali pri primerjanju zahtev NIS-2 s standardom ISO 27001; pri identifikaciji vrzeli med vašo trenutno prakso in zahtevami NIS-2 ter prilagoditvi postopkov; organizaciji osebja in razumevanje zahtev NIS-2; sodelovanju pri izvajanju notranjih  presoj ali revizij za preverjanje skladnosti z NIS-2 in ISO 27001.

Izobraževanje je primerno za menedžerje in svetovalce, ki sodelujejo pri izvajanju sistema upravljanja informacijske varnosti, projektne vodje ter posameznike, odgovorne za kakovost oziroma za zagotavljanje skladnosti z zahtevami ISMS v organizaciji.

Vodilni presojevalec

Z izobraževalnim tečajem ISO/IEC 27001 Vodilni presojevalec boste pridobili znanje in veščine za načrtovanje ter izvajanje notranjih in zunanjih revizij v skladu s postopkom certificiranja ISO 19011 in standardom ISO/IEC 17021-1.

Po pridobitvi potrebnega strokovnega znanja za izvajanje te revizije lahko opravite izpit in zaprosite za certifikat “PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor”. S pridobitvijo certifikata PECB Lead Auditor boste dokazali, da imate sposobnosti in kompetence za presojo organizacije na osnovi najboljših praks.

Izobraževanje je namenjeno informatikom, vodjem in svetovalcem ter tehničnim in strokovnim svetovalcem za upravljanje informacijske varnosti.

Obe izobraževanji lahko opravljate na spletu z lastnim tempom in potekata v angleškem jeziku, naslednje, ki sledi, pa je v slovenščini in ga lahko opravite v živo.

PECB certificirana Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO)

Na seminarju, ki ga bodo letos ponovno izvedli v oktobru, boste pridobili vsa potrebna znanja, izkušnje in veščine za izvajanje funkcije Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO).

Na praktičnih primerih se boste naučili, kako svetovati organizaciji, kot upravljavcu ali obdelovalcu osebnih podatkov . Po opravljenem izpitu, ki poteka v slovenščini, boste prejeli mednarodno priznan naziv: PECB certificirana Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO). S pridobljenim certifikatom boste znali zagotavljati skladnost s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Izobraževanje je namenjeno je vodilnim v podjetju, ki bi radi pridobili znanja in veščine za zagotavljanje skladnost z GDPR, obstoječim DPO-jem. Dosedanji udeleženci so tudi vodje informatike, svetovalci za skladnost in predvsem tisti, ki bi radi postali Pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

 Več informacij najdete na spletni strani www.datainfo.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Datainfo.si.
Vas zanima več iz te teme?
NIS2


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več