Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
04.09.2024 06:00

Deli z drugimi:

Share

Knox dnevniki: Prihodnost varnosti brez gesla

Varen dostop je preprost s Knox Vaultom, biometrično prijavo in Knox Matrix za hiperpovezano prihodnost

Produktivnost zaradi naših naprav še nikoli ni bila lažja. Od pametnih telefonov do pametnih domov – naš življenjski slog je zdaj neverjetno povezan. Vendar se z naraščajočo povezljivostjo povečuje tudi skrb za varnost naprav in podatkov.

Samsung si je za prednostno nalogo zadal, da vam zagotovi mirnost pri uporabi ekosistemov povezanih naprav, saj Knox Vault, varnostna gesla in Knox Matrix ščitijo vas ter vaše digitalno življenje.

Knox Vault

V podjetju Samsung nenehno raziskujemo načine za dodajanje dodatnih plasti varnosti našim izdelkom s pomočjo inovacij programske in strojne opreme. Eden od primerov je naš strojno podprt Knox Vault, ki združuje varen procesor z varnim pomnilnikom, da vaše najbolj občutljive podatke – kot so kode PIN, gesla in biometrični podatki – izolira od preostalih delov naprave ter zagotovi, da nihče drug ne more fizično ali na daljavo priti do vaših podatkov.

Vendar se pri tem ne ustavimo. Ker veliko ljudi zdaj uporablja več naprav, razširjamo Knox Vault na več naprav[1] in najvarnejšo mobilno izkušnjo približujemo širšemu krogu uporabnikov. Lahko ste prepričani, da se bodo naše tehnologije nenehno razvijale, saj je naša prednostna naloga še naprej zagotavljanje varnosti vas in vaših osebnih podatkov.

Biometrična prijava

Ker se ekosistemi naših naprav še naprej širijo, smo se že vsi srečali z nadležnim prijavljanjem v aplikacije in spletna mesta z gesli, ki so pogosto dolga, zapletena in jih zlahka pozabimo. Kaj pa, če ne bi več obstajala in bi bilo še vedno mogoče varno deliti informacije med več napravami?

To je naša vizija za varnostna gesla – digitalne poverilnice, ki se lahko uporabljajo za preverjanje pristnosti na spletnih mestih in v aplikacijah ter jih omogoča Knox Matrix s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki Galaxy[2]. Biometrična prijava (passkey) uporabnikom omogočajo prijavo v aplikacije in spletna mesta v napravah Galaxy z uporabo Samsung Pass. Ta varna in preprosta funkcija uporabnikom omogoča prijavo z biometrično avtentikacijo, kot so prstni odtisi, in odpravlja potrebo po pomnjenju trenutnih gesel ali ponastavljanju pozabljenih. Priročno, ne da bi ogrozili varnost, je pomemben korak k prihodnosti brez gesel.

Biometrične prijave omogočajo hitrejšo, enostavnejšo in varnejšo uporabo naprave. Prihranili boste čas, saj vam v napravo ne bo več treba vnašati uporabniškega imena računa – preprosto izberite račun, v katerega se želite prijaviti. Po registraciji biometrične prijave je enostavno preklopiti na novo povezano napravo, saj se ni treba znova prijavljati. Biometrične prijave delujejo samo na registriranih spletnih mestih in aplikacijah uporabnikov, kar zagotavlja zaščito pred lažnimi napadi zlonamernih spletnih mest ali aplikacij.

Knox Matrix

Biometrične prijave so del funkcije Credential Sync – ključne komponente sistema Knox Matrix, ki zagotavlja nove načine varovanja identitet in poverilnic v hiperpovezanem svetu. Živimo v dobi, ko nas obkrožajo povezane naprave, od telefonov do televizorjev in celo hladilnikov. Ta povezljivost ponuja vznemirljive nove priložnosti, vendar predstavlja tudi povečano tveganje za izkoriščanje. Tradicionalne varnostne ponudbe, ki ščitijo posamezne naprave, ne zadostujejo več, ko lahko ena kompromitirana naprava negativno vpliva na druge v istem ekosistemu – kar predstavlja potrebo po dodatni plasti zaščite.

Zato smo ustvarili Knox Matrix, našo naslednjo mejo varnosti in vizijo za varnejšo prihodnost. Varnostni sistem je celovit pristop, ki bo postajal vse bolj pomemben, ko bo vse več naprav in vidikov našega življenja povezanih – vaš dom bo spremenil v pametni ščit ter poskrbel za varnost vas in vašega ekosistema povezanih naprav. Knox Matrix deluje kot vaš zasebni sistem veriženja blokov, v katerem povezane naprave zagotavljajo varnost na ključnih stopnjah z večplastnim, inteligentnim spremljanjem groženj, pri čemer združljive naprave med seboj navzkrižno preverjajo kršitve.

Funkcija Credential Sync varuje vaše podatke pri prenosu podatkov iz naprave v napravo, kar olajša upravljanje več prijav, hkrati pa šifrira občutljive podatke. Z deljenjem povrnilnic med napravami želimo zaščititi celoten ekosistem naprav – tako vam nikoli ne bo treba žrtvovati varnosti zaradi povezljivosti ali udobja.

Knox Matrix ponuja še naprednejšo zaščito celotnega ekosistema naprave z verigo zaupanja. V verigi Trust Chain povezane naprave med seboj spremljajo varnostne grožnje, zagotavljajo obvestila, če so kdaj napadene, in si izmenjujejo ukrepe, sprejete za preprečitev grožnje. Poleg tega Cross Platform SDK omogoča, da se naprave z različnimi operacijskimi sistemi pridružijo Knox Matrix z doslednimi varnostnimi standardi. To pomeni, da lahko z rešitvijo Knox Matrix uživate v močni vsesplošni varnosti ne glede na to, ali vaše naprave Samsung temeljijo na operacijskih sistemih Android, Tizen, Windows ali drugih.

Samsung želi, da bi lahko s Samsung Galaxy prosto in udobno krmarili po tem vse bolj povezanem svetu, tako zdaj kot v prihodnosti. V ta namen smo se zavezali, da vam bomo pomagali kar najbolje izkoristiti vaše digitalne izkušnje s Knox Vault in Knox Matrix. Ko se približujemo prihodnosti brez gesel, vam bosta ti zmogljivi rešitvi zagotovili varnost, ki ji lahko vedno zaupate.


[1] Vključno s serijami Galaxy S, Galaxy A, Galaxy Tab S in drugimi. Razpoložljivost Knox Vault se lahko razlikuje glede na model.

[2] Na voljo v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih Galaxy s storitvijo Samsung Pass, ki podpirajo uporabniški vmesnik One UI 6 ali novejši.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni Samsung Samsung Knox

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več