Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
28.08.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei predstavil povsem nov sistem TruSense za nosljive naprave

Na inovacijah temelječ sistem Huawei TruSense predstavlja nov mejnik pri zagotavljanju natančnega in znanstveno utemeljenega spremljanja zdravja in vadbe.

Huawei je na trg pametnih ur in športnih zapestnic vstopil pred 11 leti in od takrat dobavil več kot 150 milijonov izdelkov ter prepričal več kot 520 milijonov uporabnikov aplikacije Zdravje (Huawei Health). Podatki analitične organizacije IDC kažejo, da se je Huawei v prvem četrtletju letošnjega leta zavihtel na prvo mesto po številu dobavljenih enot, medtem ko je že pet let zapored vodilna blagovna znamka na kitajskem trgu nosljivih naprav.

»Huawei TruSense za nas pomeni pomemben preboj na področju tehnologije tipal za spremljanje zdravja in telesne pripravljenosti, ki nas bo ohranil v ospredju tehnološkega razvoja ter bo uporabnikom v še večjo pomoč pri doseganju bolj zdravega življenjskega sloga,« je na predstavitvenem dogodku HUAWEI TruSense dejal Rico Zhang, predsednik za pametne in zdravstvene naprave pri podjetju Huawei.

Posamezniki povsod po svetu so bolj kod kdaj koli prej osveščeni o pomenu zdravja. To ustvarja povpraševanja po priročnih, natančnih in celovitih načinih spremljanja. Huaweiev odgovor na njihove potrebe je sistem TruSense. Nova paradigma zdravja in telesne vadbe združuje vse dosežke na področju spremljanja vitalnih znakov. Odlikuje jo šest ključnih značilnosti: natančnost, celovitost, hitrost, prilagodljivost, odprtost in iteracija.

Da bi zagotovili dolgoročno natančnost neprekinjenega spremljanja vitalnih znakov in hitrejše merjenje, je Huawei veliko sredstev vložil v raziskave na področju optike, elektrotehnike in znanosti o materialih. Na ta način jim je uspelo premagati izzive, ki otežijo delovanje tipal pri natančnem merjenju srčnega utripa, nasičenosti kisika v krvi, krvnega tlaka in drugih telesnih znakov, kot so različni odtenki kože, obsegi zapestja in vremenske razmere. Sistem TruSense predstavlja največji napredek na področju spremljanja telesnih znakov in programskih algoritmov. Obenem je najbolj natančna in celovita tehnologija spremljanja vgrajena v naprave Huawei. Kako pomemben je napredek, pove naslednji primer. Merjenje nasičenosti kisika v krvi (SpO2) deluje celo na nadmorski višini 6 tisoč metrov.

Huawei TruSense meri več kot 60 kazalnikov zdravja in telesne pripravljenosti, ki pokrivajo šest glavnih telesnih sistemov. Podatke tipal o srčnem utripu in avtonomnem živčnem sistemu nato prejme algoritem, ki pripravi oceno stresa in splošnega počutja. S ciljem pomagati uživati v prednostih zdravega telesa in duha.

Prilagodljivost, odprtost in nenehno izpopolnjevanje sistema Huawei TruSense partnerjem z vseh koncev sveta in vseh delov ekosistema digitalnega zdravja omogoča, da sodelujejo pri oblikovanju prihodnosti tehnologije zdravja in telesne pripravljenosti. Huawei sodeluje z več kot 150 partnerji pri pionirskih raziskavah na različnih področjih, od oddaljenega zdravstvenega varstva do upravljanja zdravja družine.

Podjetje Huawei je v preteklih letih pri ustvarjanju trenda modnih nosljivih naprav poudarjalo potrebo po tehnoloških inovacijah, pri čemer se je pri doseganju večjih prebojev zanašalo na zmogljivost in videz. Huawei se je od takrat utrdil kot globalna premijska blagovna znamka, ki je iz vodilne na področju nosljivih naprav postala vodilna na področju modne, športne in na zdravje osredotočene tehnologije življenjskega sloga. To odlikuje še druge letošnje novosti: pametne ure Watch Fit 3 in Watch GT 4 v zeleni izvedbi, pametne telefone serije Pura 70, in brezžične slušalke FreeBuds 6i.

V prihodnjih letih si bo Huawei prizadeval ostati na vrhu znanosti o zdravju in telesni vadbi ter obogatiti življenja ljudi z več inovacijami. Prve naprave s sistemom TruSense bodo na voljo meseca septembra.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei pametne ure Huawei Watch GT 4

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več