Matične plošče
Poslovne rešitve
17.08.2024 08:06
Posodobljeno 10 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MSI razkril vse prednosti revolucionarnih pomnilnikov CAMM2

Osnovna plošča MSI Z790 Project Zero Plus nudi podporo za sistemskem pomnilnike Kingston FURY DDR5 CAMM2. Ti bodo podpirali do 256 gigabajtov pomnilnika.
Foto: MSI
Foto: MSI

Sistemski pomnilniki DDR5 postajajo vse bolj priljubljeni tudi med proizvajalci osebnih računalnikov kot med zahtevnejšimi uporabniki. Na začetku leta 2022 pa so se pri podjetju Dell pri zasnovi prenosnega računalnika Precision 7670 odločili za nekoliko nenavaden korak. Njegovi inženirji so namreč zanj pripravili lastniške sistemske pomnilnike DDR5, ki so jih poimenovali Compression Attached Memory Module (CAMM).

Kot vse kaže bodo tovrstni pomnilniki lahko postali del našega vsakdana. Pri podjetju MSI so namreč sprejeli odločitev, da njihovo novo osnovni ploščo opremijo z drugo generacijo pomnilnikov CAMM. Ta zagotavlja predvsem boljšo povezavo z osnovno ploščo, kar seveda pomeni višje hitrosti prenosa podatkov. Poleg tega bodo s tovrstnim pomnilnikom opremljeni tudi prihajajoči sistemski pomnilniki DDR6.

Osnovna plošča MSI Z790 Project Zero Plus nudi podporo za sistemskem pomnilnike Kingston FURY DDR5 CAMM2, ki bodo na voljo za nakup še pred koncem leta. Posamični sistemski pomnilni DDR5 CAMM2 bodo podpirali do 256 gigabajtov pomnilnika, kar bo zagotovo razveselilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Ti pa bodo seveda prinesli tudi številne prednosti. Te so nedavno v okviru konference predstavili pri podjetju MSI.

Sistemske pomnilnike CAMM2 vijačimo, kar pomeni, da je do določene mere manjša možnost, da bi s tem poškodovali osnovno ploščo. Kmalu pa bodo na voljo rešitve, ki jih bomo lahko pritrdili brez uporabe posebnih orodij. Sistemski pomnilniki CAMM2 pripomorejo k varčevanju s prostorom na osnovni plošči, kar pomeni, da bodo te posledično cenejše. Poleg tega CAMM2 omogoča tudi izdelavo dvokanalnega pomnilnika v enem modulu.

Novi pomnilniki seveda niso še popolni. Ti namreč trenutno še vedno otežujejo zasnovo osnovnih plošč, še posebej, če sta prisotna dva modula CAMM2. Poleg tega ti pomnilniki še vedno ne omogočajo uporabe osvetlitve RGB. A te pomanjkljivosti bi lahko bile odpravljene v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kingston FURY Beast DDR5

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več